JOŠ JEDAN USPJEH: Šetnica u kanalu sv. Ante jedan od tri najuspješnija europska projekta

Turistička valorizacija Kanala sv. Ante u Šibeniku (TVKSAS) nastavlja s nizanjem priznanja. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) proglasilo je danas tri najuspješnija europska projekta provedena od strane lokalne zajednice u razdoblju 2012.-2014. godine.

Uz projekt TVKSAS, priznanje su primili projekti IRRI – „Projekt navodnjavanja u Vukovarsko – srijemskoj županiji“ i MOTO – „Modernizacija obrazovnog programa za zanimanje mljekar – sirar“ u Karlovačkoj županiji.

priznanje ju zasticene (1)

Županu Goranu Pauku priznanje je uručio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić. Župan se zahvalio na nagradi i istaknuo ulogu JU Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko – kninske županije i njezine ravnateljice Anite Babačić Ajduk. Iskoristio je priliku i javno pozvao MRRFEU i ministra Grčića da podrži provođenje  druge faze projekta i uključi se u pregovore s DUUDI-jem oko povrata tog vrijednog prostora lokalnoj zajednici.

Nakon svečane dodjele nagrada, održana je panel diskusija na kojoj su sudjelovali predstavnici najuspješnijih projekata. U ime Javne ustanove, u diskusiji su sudjelovale koordinatorica projekta Tina Dragutin Burić i financijska suradnica na projektu Renata Slavica, koje su prisutnima iznijele vlastita iskustva i izazove na koje su nailazile tijekom realizacije.

priznanje ju zasticene (1)

Proces evaluacije projekata trajao je gotovo godinu dana. Projekti su procjenjivani na temelju niza kriterija. Prije svega, procjenjivan je učinak projekata na život zajednice. U obrazloženju nagrade navodi se da je projekt TVKSAS proveden u skladu sa standardima i preporukama Europske komisije, uz izvrsnu suradnju među partnerima, primjenu inovativnih rješenja i visoku kvalitetu izvršenih radova. Uređenjem i opremanjem šetnice stvoreni su novi atrakcijski i rekreacijski sadržaji kao preduvjeti za daljnji razvoj. Puni potencijal područja bit će ostvaren stavljanjem u funkciju većeg broja neuređenih i neiskorištenih objekata, pogodnih za razvoj poduzetništva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.