JU NP Krka na međunarodnom sajmu turizma Place2Go među 170 izlagača iz 18 zemalja

Javna ustanova Nacionalni park Krka od danas sudjeluje u programu Međunarodnog sajma turizma Place2Go koji se održava od 13. do 15. ožujka u Boćarskom domu u Zagrebu.

Sajam je danas otvorio ministar turizma Darko Lorencin, a JU NP Krka jedan je od ukupno 170 izlagača koliko ih se ove godine okupilo na četvrtom izdanju festivala koji okuplja predstavnike čak 18 svjetskih zemalja na jednom mjestu.

ju np krka place2go (1)

– Hrvatska je prekrasna zemlja ogromnog turističkog potencijala, zemlja očuvane prirode, zanimljive povijesti te bogate kulture i tradicije te mi želimo stvoriti turizam koji će biti aktualan 365 dana u godini. Trenutno su nam u fokusu jačanje vrijednosti našeg brenda Hrvatska, smanjenje sezonalnosti te povećanje prosječne potrošnje po turistu. Ove godine u turizam se u Hrvatskoj planira investirati čak pola milijarde eura, od kojih bi se pola trebalo uložiti u hotelske kapacitete, a polovica u atrakcije na destinacijama, što bi trebalo stvoriti veće motive dolaska na destinacije, a time i povećati atraktivnost i konkurentnost Hrvatske kao turističke destinacije -stoji u izjavi ministra Lorencina na stranicama Ministarstva turizma RH.

Ulaz je za sve posjetitelje besplatan, a sajmena događanja mogu se pratiti na stranici Place2Go. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.