‘Kamenčići’ izvisili dio drugi: ‘Grad nam dao prostor bez struje, ucjenu, a odnijeli su i ono nešto stolica’

Tri mjeseca nakon što je Grad Šibenik Udruzi ‘Kamenčići’ dodijelio prostor u zgradi TEF-a na Banju i svesrdno ponudio pomoć u uređenju istog, s ‘mrtve točke’ prostor se nije pomaknuo.

– Zadovoljan sam što konačno stvaramo pristojne uvjete da Udruga konačno radi kako i priliči, a pozivam sve gospodarstvenike s područja naše županije da pomognu u uređenju prostorije – kazao je tom prilikom šibenski gradonačelnik Željko Burić najavivši kako će Maja Spahija biti koordinatorica tih akcija, u prvom redu donatorskih večeri.

Ugovor i ključ imaju, ali zato struju i opremu ne. Već dan nakon potpisivanja Ugovora o zakupu poslovnog prostora na razdoblje od pet godina i svečane predaje ključeva, struja im je isključena, a 15 tisuća kuna za novi priključak kojim bi se odvojili od prostorija kojima u istoj zgradi raspolaže Dječji vrtić ‘Smilje’ – nemaju. Sve što su nakon ovih mjeseci dobili, kaže Sonja Ninić-Ševo iz Kamenčića, obična je ucjena.

– U nekoliko smo navrata kontaktirali upravu Grada oko pitanja struje, donatorskih večeri i ostalih obećanja, međutim odgovore kojima bismo problem riješili, nismo dobili. Nakon tri mjeseca dobili smo običnu ucjenu koju iz principa ne mogu prihvatiti. Naime, iz Ureda za gospodarenje imovinom su nam rekli da ćemo sredstva za odvajanje struje dobiti ako svoj prostor desetak puta mjesečno ustupimo DV ‘Smilje’ koji bi tu organizirali sastanke. Zabolila me i činjenica da je u prostoru bilo i nekoliko starih stolica koje smo mogli iskoristiti, ali netko ih je uklonio jer ne daj Bože da nama dobro dođu – razočarana je Sonja Ninić-Ševo, predsjednica Udruge kojoj je za opremanje novog prostora, prema troškovniku, potrebno nešto više od sto tisuća kuna.

Lokalni poduzetnici, sigurni smo, a sigurna je i Ninić-Ševo, rado bi financijski pomogli, ali od akcija putem donatorskih večera – ništa.

Maja nam je, sasvim očekivano, kratko kazala da je dala i još uvijek daje sve od sebe kako bi pomogla šibenskoj udruzi koja brine o 50ak štićenika s mentalnim poteškoćama, ali nije sve u njenoj moći.

– Zaista sam se potrudila oko organizacije i prikupljanja pomoći na košarkaškoj utakmici Šibenik-Cibona gdje smo za Kamenčiće tako osigurali nešto manje od 4000 kuna, ali što se tiče večera o kojima je bilo govora, jasno je da ne mogu to sama bez Grada Šibenika – poručuje Maja.

Iz Gradske uprave, pak, poručuju da će troškovi novog strujnog priključka biti podmireni, a da će, u slučaju da Maja Spahija kao koordinatorica nešto organizira, sigurno poduprijeti akciju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.