Klarin: Neka Rimac vrati stan koji je protuzakonito stekla, a onda govori o pravima branitelja

Predsjednik ŽO SDP-a Ivan Klarin otvorenim pismom obratio se kninskoj gradonačelnici Josipi Rimac, a vezano za njezine izjave o kršenju braniteljskih prava, posebno onih iz Zakona o područjima od posebne državne skrbi u kojem su, po njenom mišljenju, eliminirani hrvatski branitelji.

-Posebno me smeta činjenica da se o ovoj stvari kao mjerodavna našla govoriti Josipa Rimac protiv koje je USKOK podignuo optužnicu da je upravo ona, koristeći svoju političku moć, za vrijeme HDZ-ove Vlade osigurala protuzakonito vlasništvo nad stanom čime je državu oštetila za 548 tisuće kuna, te da se osim protiv nje istraga vodi i protiv službenika koji su joj to nezakonito omogućili. Kao što znamo, i grad Knin je područje od posebne državne skrbi i logično je da se svatko, a prvenstveno gradonačelnica tog grada, zalaže za bolja prava naših branitelja. Smatram da ih branitelji i zaslužuju jer sam i sam dijete hrvatskog branitelja. No, isto tako smatram da je Vlada, kao uostalom i sve prethodne Vlade, pokazala skrb za hrvatske branitelje na područjima od posebne državne skrbi, i to pogotovo kroz prava stambenog zbrinjavanja. Naravno, uvijek se moglo više i bolje – smatra Klarin.

Legitimno je pravo boriti se za svačija prava, nastavlja SDP-ovac, pogotovo za prava hrvatskih branitelja, ali da to radi graonačelnica Rimac protiv koje se vodi istraga da je upravo ona uzela stan koji joj ne pripada na temelju prava stambenog zbrinjavanja je ljudski licemjerno, poručuje.

-Ovim putem pozivam Josipu Rimac da vrati stan koji je nezakonito dobila, i to prije nego krene neka njena buduća borba za prava branitelja s područja od posebne državne skrbi. Neka se u „stan“ usele branitelji koji na to imaju pravo, a koji to svoje pravo baš zbog Josipe Rimac i njoj sličnih nisu mogli ostvariti. Besmisleno je i licemjerno da onaj koji se javno zauzima za pomoć i prava s druge strane na najgori mogući način krši ta ista prava – zaključuje Klarin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.