Klarin o 100 dana Vlade RH: ‘Prijevremeni izbori u slučaju novih prijepora HDZ-a i MOST-a’

Arhiva

Predsjednik ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije i saborski zastupnik Ivan Klarin priopćenjem se oglasio o aktualnoj situaciji u Vladi RH. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tek što je prošlo stotinu dana od sklapanja suradnje, a ne koalicije, između Mosta nezavisnih lista i Domoljubne koalicije – već su očite nesuglasice i problemi u radu. Posljedice potencijalnog preslaganja koalicije i pokazivanja političkih mišića pojedinih aktera Vlade, osjećaju građanke i građani Republike Hrvatske – koji zaslužuju proaktivnu i konkretnu Vladu, koja radi kvalitetno i u njihovom interesu.

Gorčinu oko neslaganja predstavnika parlamentarnih stranaka više se nitko ni ne trudi skrivati te time ističu kako su borbe za pozicije i ključna mjesta jedine aktivnosti nekih opcija ove “suradnje” Domoljubne koalicije s partnerima.

Sukobe političkih opcija koji se prelamaju preko leđa građana i države nismo zaslužili. Moralno i u interesu građanki i građana Republike Hrvatske bilo bi da se, u slučaju daljnjih očitih prijepora i sukoba u Vladi, raspišu parlamentarni izbori, kako bi građanke i građani na izborima mogli ocijeniti sve aktere trenutne situacije. Neaktivnost ministarstava Vlade i nemogućnost rada mogu se ozbiljno odraziti na pitanja stabilnosti i gospodarskog razvoja Hrvatske.

Karakter HDZ-a oduvijek je takav da blokiraju svaki pokušaj promjene trenutnog stanja, što se vidi na primjeru osporavanja rješenja koja dolaze od MOST-a nezavisnih lista, pogotovo na primjeru reorganizacije Ministarstva unutarnjih poslova.

Građanke i građani u ovih sto dana imali su mnogo prilika prepoznati tko na političkoj sceni radi o njihovom interesu, a tko gleda isključivo vlastite interese.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.