KLARIN PODNIO PRIJAVU: Kulušić ne može biti član Hrvatskog nogometnog saveza

– Danas sam kao saborski zastupnik uputio prijavu sportskoj inspekciji u vezi kršenja Zakona o sportu protiv HNS (Hrvatskog nogometnog saveza) zbog slučaja saborskog zastupnika i dopredsjednika HNS Ante Kulušića. Prijava je podnesena zbog nepoštivanja Zakona o sukobu sprječavanja interesa te izostanka postupka HNS-a prema Anti Kulušiću.
Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa prošle je godine, točnije 4. prosinca, izričito naložilo da Ante Kulušić sukladno članku 46. stavku 5 Zakona o sportu ne može biti član HNS, gdje je i potpredsjednik, te da ne smije ostvarivati nikakve naknade- piše u priopćenju saborskog zastupnika i načelnika Općine Tisno Ivana Klarina.

ante kulusic

– Isto tako, nova prijava je danas podnesena i Povjerenstvu za sukob interesa protiv zastupnika u Saboru Ante Kulušića, u svezi mogućeg sukoba interesa zbog obnašanja dužnosti sina Ante Kulušića u Hrvatskom nogometnom savezu gdje isti obnaša nekoliko visokopozicioniranih dužnosti.
Kao saborski zastupnik apelirati ću na državne institucije da odrade svoj posao jer iz navedenog proizlazi da je Ante Kulušić kao dopredsjednik HNS-a utjecao ili mogao utjecati na to da njegov sin ostvari privilegije unutar krovne institucije hrvatskog nogometa, a time i značajnu financijsku korist. Naglasio bih da svi mi, javni dužnosnici, moramo voditi računa o provođenju Zakona koje i sami donosimo, prvenstveno vodeći računa o javnom, a ne privatnom interesu- kaže Klarin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.