Klarin: ‘Proslava Oluje je HDZ-ov dernek ili proslava pobjede Hrvatske?’

Arhiva

‘Iznenađeni najavom djela organizatora proslave Vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu da će Josipa Rimac, bivša gradonačelnica, držati govor na svečanosti 5. kolovoza moramo se zapitati da li dio braniteljskih udruga ili još gore dio ministarstva branitelja misli da je proslava Vojno-redarstvene akcije Oluja HDZ-ov dernek ili proslava veličanstvene pobjede Hrvatske u Domovinskom ratu – pita se Ivan Klarin, Predsjednik ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije.

Klarin u priopćenju, koje prenosimo u cijelosti, ne vidi razloga zašto bi se Rimac iz bilo kojeg razloga obratila braniteljima.
‘Josipa Rimac trenutno ne obnaša niti jednu funkciju da bi se iz bilo kojeg razloga obraćala hrvatskim braniteljima, brojnim uzvanicima, državnom vrhu i građanima. Time se šalje poruka do sada neviđene degradacije pobjede hrvatskog naroda u obrambenom i pobjedničkom ratu, te najjeftinije politizacije sa najsvetijim danom u modernoj hrvatskoj povijesti, a sve u svojstvu kampanje jedne političke opcije. Proslava 5. kolovoza je temelj moderne hrvatske državnosti i dan za koji su se borili pripadnici svih političkih opcija te dan koji bi trebao biti lišen i najmanjeg pokušaja politizacije cijelog događaja baš da bi se zaštitio dignitet samog dana proslave. Knin zaslužuje da ima centralnu proslavu, ali isto tako zaslužuje da ona bude na dostojanstvenom nivou, da se taj dan pokaže jedinstvo hrvatskog naroda, a ne dernek u organizaciji HDZ-a i Josipe Rimac.Grad Knin ima izabranog gradonačelnika koji je uvijek do sada po protokolu i govorio na svečanosti pa ne vidimo razloga zašto to ne bi bilo i ove godine, naravno uz sve ostale visoke državne dužnosnike koji će taj dan biti prisutni na samoj proslavi Dana pobjede i dana domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja’  stoji u priopćenju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.