Klarin: Župan Pauk ignorira katastrofalnu štetu koju su izazvale vremenske nepogode

Predsjednik ŽO SDP-a Ivan Klarin priopćenjem je reagirao na poplave koje su ovih dana pogodile Šibensko-kninsku županije. Klarin poručuje kako ‘određene institucije ignoriraju situaciju’.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Od vremenskih nepogoda koje su uzrokovale ogromnu materijalnu štetu građanima, a i poduzetnicima, na području Šibensko-kninske županije prošlo je već nekoliko dana. Šteta se sanira, uvodi se red, no određene institucije ignoriraju situaciju.

S obzirom na navedenu katastrofalnu štetu, smatrali bi logičnim da je Šibensko-kninski župan Goran Pauk proglasio stanje elementarne nepogode već sljedeće jutro te zatražio nadoknadu štete. Nema drugog modela po kojoj bi se pomoglo građankama i građanima te svima koji su pretrpjeli štetu, bilo na obiteljskim kućama, poslovnim prostorima, poljoprivrednim površinama ili na javnoj komunalnoj infrastrukturi.

Nažalost, ponovno se pokazalo da, unatoč zahtjevima jedinica lokalne samouprave da se u županiji proglasi stanje elementarne nepogode – isključivo iz razloga nadoknade štete, šibensko-kninski župan zajedno sa svom administracijom inferiorno pristupa svakoj, pa tako i ovoj tragičnoj situaciji. Brojna vodstva županija u Hrvatskoj proglašavaju elementarne nepogode već nekoliko sati nakon sličnih situacija, no vidimo da se naš župan nikako ne snalazi u izvanrednim situacijama, što je već i pokazao.

Zbog nesposobnosti šibensko-kninskog župana Gorana Pauka žitelji Šibensko-kninske županije koji su pretrpjeli štetu ovako će ostati bez naknade koja im po Zakonu pripada, poručuje Klarin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.