Konstituirano Gospodarsko-socojalno vijeće Šibensko-kninske županije

U cilju vođenja usklađene gospodarske, socijalne i razvojne politike radi jačanja društvene kohezije osnovano je Gospodarsko-socijalno vijeće Šibensko-kninske županije, potpisivanjem Sporazuma o osnivanju Vijeća.

Potpisnici Sporazuma, članovi Vijeća su Šibensko-kninska županija i socijalni partneri – predstavnici poslodavaca (Hrvatska udruga poslodavaca) i predstavnici sindikata (Matica Hrvatskih sindikata, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Hrvatska udruga radničkih sindikata i Nezavisni hrvatski sindikati).

Funkciju predsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća Šibensko-kninske županije obnašat će  Tomislav Vrdoljak, zamjenik župana Šibensko-kninske županije, a funkcije dopredsjednika Vijeća Goran Prgin iz redova predstavnika poslodavaca i Nenad Grubišić iz redova predstavnika sindikata.

 Za tajnicu Vijeća imenovana je Radmila Perić, viša savjetnica za gospodarstvo u Upravnom odjelu za gospodarstvo Šibensko-kninske županije.

Predsjednik, dopredsjednici i tajnik Gospodarsko-socijalnog vijeća imenuju se na vrijeme od godine dana, naizmjenično iz redova predstavnika sindikata, poslodavaca i Šibensko-kninske županije.

Cilj rada Vijeća je uspostava socijalnog dijaloga radi zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih prava, odnosno interesa radnika i poslodavaca, te postizanja konsenzusa u razvoju društva. Funkcija ovog tripartitnog tijela zasniva se na suradnji, a zaključci, odluke i prijedlozi vijeća imaju savjetodavni karakter.

Vijeće je usvojilo Poslovnik o radu vijeća i njegovih radnih tijela, te se usuglasilo da se do konca tekuće godine izradi Program rada vijeća  za 2015. godinu, s prijedlozima mjera  suzbijanja rada na crno, koje će  Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objediniti u cilju izrade plana mjera usmjerenih na borbi protiv rada na crno, a na zahtjev Europske komisije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.