KRAJ ILI NOVI POČETAK? Otvoren stečaj nad Tvornicom valjanih proizvoda!

Trgovački sud u Zadru jutros je pokrenuo stečaj nad TLM Aluminiumom, odnosno Tvornicom valjanih proizvoda. Predsjednica suda Ardena Bajlo prihvatila je zahtjev radnika za pokretanjem stečaja, potvrdio nam je predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca Zdravko Burazer.

-S današnjim danom navršio se 60-ti dan otkako je firma u blokadi, ali je isto tako navršen dan kada po Kolektivnom ugovoru mora biti isplaćena plaća za prethodni mjesec. Sada radnici TVP-a čekaju četvrtu plaću – kazao nam je Burazer te dodao kako se očekuje da u roku od tri dana Trgovački sud odredi stečajnog upravitelja.

Burazer ističe kako stečaj, realno gledajući, ne može značiti ništa dobro jer to znači da je firma u velikim problemima, ali inzistirali su na njemu budući da postoji interes strateškog partnera – slovenskog Impola, za ulazak u tvrtku.

burazer

-Današnjim danom period nedogađanja je okončan. Ovo nije kraj, već novi početak – uvjeren je sindikalist koji vjeruje u obećanja Impola kako će ponovno pokrenuti proizvodnju u Valjaonicama.

Što se tiče novca koji 461 radnik TVP-a očekuju, Burazer još jednom ponavlja kako su Agenciji za zaštitu radničkih potraživanja prijavili neisplatu plaće za 10. mjesec te se nada kako će im minimalna plaća biti isplaćena do Božića.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.