Krenuli radovi na izgradnji nogostupa u Vrpolju i asfaltiranju putova u Perkoviću

Uz državnu cestu D58 na dionici kroz Vrpolje gradi se pješačka staza, tj. nogostup. Ugovor o izgradnji pješačke staze potpisali su Grad Šibenik i Čigra-kop d.o.o. Šibenik, a vrijednost radova je 119.885 kn + PDV. Rok za okončanje radova na dionici državne ceste D58 kroz Vrpolje je sredina kolovoza.

Grad Šibenik i Euroasfalt d.o.o. Primošten potpisali su ugovor o asfaltiranju četiri zemljana puta u Perkoviću. Radovi su u tijeku, a njihova ukupna vrijednost je 86.380 kuna + PDV.

– U komunalnoj sferi su velike potrebe, a nastojimo obuhvatiti sanaciju centra grada, kao i izgradnju novih komunalnih elemenata na rubnim gradskim područjima. Primjerice, u zadnjih godinu dana asfaltirane su Drvarska ulica, Ulica drniških žrtava i Kornatska ulica u Crnici, Sopaljska ulica, Bribirska ulica i Put Gvozdenova na Meterizama, Ulica Karla Vipauca na Baldekinu, Ulica fra. Stjepana Zlatovića na Plišcu,  Ražinska i Partizanska ulica na Brodarici, nekoliko ulica u Raslini. Proširena je cesta za Vranjiće i Iliće u Sitno Donjem. Dopunjena je pješačka komunikacija na Vidicima, Njivicama i Plišcu. Jednostavno se radi sveobuhvatno i punom parom –  rekao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

U direktnoj komunikaciji sa predstavnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti su se sagledavali prioriteti na terenu s jedne strane i mogućnost gradske uprave s druge strane. Počelo se s tablicom potreba kao okosnicom za buduće trogodišnje razdoblje gdje se tražilo da predsjednici mjesnih odbora i gradskih četvrti iskažu potrebe i želje, odnosno procijene vrijednost možebitnih radova i ulaganja. Zatim su se na sastancima u gradskoj upravi istitravali prioriteti, a Upravni odjel za imovinsko-pravne poslove je provjeravao vlasničke odnose u željenim obuhvatima. U daljnje razmatranje za Proračun su ulazile stavke gdje su vlasnički odnosi nužni za ostvarenje projekata poprilično čisti i jednostavni za riješiti. Za one kompliciranije vlasničke odnose je Upravni odjel za imovinsko-pravne poslove dobio zadatak riješiti ih. Nakon toga su inženjeri Upravnog odjela za komunalne poslove poslani na lokacije možebitnih radova diljem grada kako bi napravili okvirne troškovnike. Zainteresiranim predstavnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti prezentirana je problematika svake od traženih stavki i, u konačnici, dogovoreno je što će ući u proračun Grada Šibenika za 2014. godinu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.