KUHANO VINO I KOBASICE I OVE GODINE U PARKU: Zasad prijavljeno 14 izlagača

Na javni poziv za sudjelovanje na Adventskom sajmu, koji se održava od 11.12.2015. do 3.1. 2016. u Perivoju Roberta Visianija, pristiglo je ukupno četrnaest prijava za ‘kućice’ i ugostiteljske objekte.

park9

Postavljanje kućica je planirano za ponedjeljak 7. prosinca, kako bi do petka 11. prosinca bile prigodno ukrašene i kako bi izlagači i ugostitelji mogli krenuti s ponudom.

Zasad je prijavljeno 14 izlagača, a iz Grada napominju da ima još zainteresiranih za izlaganje na Adventskom sajmu.

Sudeći po prijavama, svijećicama obasjan park će u božićno vrijeme mirisati na  kuhano vino i cimet, rakijice, božićne kolačiće, kroštule, bademe i fritule, a bit će i kobasica, kiselog kupusa, luganiga, bakalara i graha.

park12

Evo i čiji će se sve proizvodi naći na kućicama u Parku:

Katarina Ukić – rukotvorine (torbe, šalovi pleteni, šeširi)

Zvonko Mućalo – kobasice, vino, fritule

Palačinka Šibenik  – kroštule, bademi, fritule

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik – suveniri

Mirko Vidović  – okviri, svijeće, ljekovito bilje

OPG – Slavica Veber  – pčelinji proizvodi:, razne vrste medova, medne mješavine, pelud, matična mliječ, propolis, med u saću

Caffe bar Bagatin  –  Bagatinski advent je zamišljen kao spoj šibenskih autohtonih proizvoda i ponude svjetskih adventskih sajmova:  luganige, kobasice, kiseli kupus, kuhano domaće vino lokalnih proizvođača i travarica, točeno pivo svaki dan – happy hour

Caffe bar Domald i klub Šibenčana   – dvije vrste točene pive, jedan lager po pristupačnoj cijeni te Šibenski Učenjak, pivo Kluba Šibenčana, prvo šibensko pivo, po prvi put u ponudi u samom Šibeniku, kuhano vino, bijelo i crno vino (nekuhano) – gemišt i bambus, nekoliko vrsta rakije, jednostavna ponuda hrane, topli i hladni sendviči, domaće izrade, drugačiji od klasične ponude, jedno jednostavno toplo kuhano jelo u stalnoj ponudi, domaće izrade, dio priloga domaće izrade (karamelizirani luk, lagano pirjani crveni kupus sa chillijem, domaći tartar…), povremena ponuda, u posebnim prilikama, kuhanih jela na žlicu, također domaće izrade (bakalar, jota, grah i leća s kobasicom…), cilj je stvoriti atmosferu i dojam Kluba Šibenčana u Zagrebu, napraviti mjesto za okupljanje studenata za vrijeme praznika

OPG Ante Sladić  – vina, likeri, rakije, kuhano vino…

Šibenska konova  – kuhano vino, fažol, pečenica i ostali domaći specijaliteti

kucica

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.