Laburisti predstavili svoj program: Zalažemo se za socijalno pravednu Europu

Kandidati Hrvatski laburista za predstojeće izbore za Europski parlament, Nansi Tireli, Marita Brčić Kuljiš i Vedran Sabljak, na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku predstavili su svoj program s kojim pozivaju građane da zaokruže listu broj 10 na euroizborima.

Istaknuli su kako će se boriti za prava i dostojanstvo čovjeka koji živi od svog rada, a protiv politike Europske unije koja, kažu, ‘hrli u zagrljaj krupnom kapitalu i interesnim lobijima’.

-Zalažemo se za socijalno pravednu Europu te za sudioničku demokraciju. Građani trebaju imati veća prava odlučivanja u Europskoj uniji,  a zasada se važne odluke donose samo iza zatvorenih vrata što nije transparentno – kazali su Laburisti. Naglašavaju kako se danas financijski lobiji izuzetno dobro udržuju i funkcioniraju, a istovremeno je zanemaren i izgubljen ‘mali’ čovjek što doprinosi da se bogati sve više bogate, a siromašni još više osiromašuju.

-Kao treća politička opcija u Hrvatskoj, svako drugo postavljeno pitanje u Hrvatskom saboru dolazi od naših zastupnika te naših šest zastupnika radi kao 24 druga saborska zastupnika – konstatirao je Sabljak. Upravo zbog svog zalaganja na nacionalnoj razini i, kako kažu, zato jer nikada nisu iznevjerili birače Hrvatski laburisti na izborima za Europski parlament očekuju barem dva osvojena mandata.

Iz Šibenika su se osvrnuli i na medijske natpise kako će nakon europskih izbora postizborno koalirati sa SDP-om što je, naglašavaju, čista laž i marketinški spin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.