Lambaša odgovara Pauku: Niste mogli dokapitalizirati Jadransku banku, a možete biti vlasnici Cesta Šibenik?

Gradski vijećnik i član HNS-a Draško Lambaša na današnjoj konferenciji za medije osvrnuo se na nedavne izjave župana Gorana Pauka vezane za dokapitalizaciju Jadranske banke. Podsjetimo, prvo je Lambaša na sjednici Gradskog vijeća kazao kako je ‘Županija iz banke povukla 12 milijuna kuna dopunskog kapitala u trenutku kada Jadransku banku treba spašavati’, a onda mu je Pauk odgovorio prozivajući ga zbog štetnih i zlonamjernih izjava. Naime, župan opravdava kako je Županija od pretvaranja dopunskog kapitala Jadranske banke u dionički odustala jer bi to značilo da više ne može prihodovati sredstva iz državnog proračuna namijenjena slabije razvijenim općinama.

Lambaša mu je na to danas odgovorio:

-A kako nije zapreka za dobivanje sredstava iz državnog proračuna to što je Županija vlasnik, istina manji, Radio Šibenika, Veletržnice Tribunj i stopostotni vlasnik Cesta Šibenik d.o.o. Jer ako je to zapreka za dokapitalizaciju Jadranske banke, onda Županije ne može biti vlasnik niti navedenih trgovačkih društava – javno je Pauka pitao HNS-ovac te zaključio kako po toj logici Županija ne može imati suvlasničkih udjela ni u Bikarcu.

-Župan je izjavio kako su TLM i Jadranska banka važni za grad Šibenik i Šibensko-kninsku županiju. I s tim se slažem. Međutim ovdje je pitanje prioriteta. Ako je banka značajna za županiju, jesu li onda prioritet nerazvijene općine koje bi, po meni, u cijeloj Hrvatskoj trebalo ukiniti jer ionako služe za nekoliko administrativaca – poručio je Lambaša te nastavio kako Jadranskoj banci želi sve najbolje dodajući da i sam sve svoje privatne i poslovne račune drži upravo u ovoj šibenskoj banci.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.