Međunarodni kongres ‘Marko Polo’ u šibenskom D-Resort hotelu

Međunarodni kongres “Marko Polo i njegov utjecaj na Put svile nekada i danas” održati će se 20. i 21. studenoga 2015. godine u D-Resort Hotelu u Šibeniku. Kongres se održava u organizaciji Međunarodne udruge “Putevima Marka Pola” iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Župan Goran Pauk pozdravit će sudionike Kongresa na svečanom otvaranju u petak, 20. studenoga 2015. godine u kongresnoj dvorani D-Resort Hotela.

Sudionike kongresa pozdraviti će Jasna Vukas, predsjednica Međunarodne udruge “Putevima Marka Pola”, Mario Rendulić, predsjednik Chinese Southeast European Business Association i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta.

Uz zanimljiva izlaganja brojnih predavača u okviru kongresa moći će se pogledati izložba fotografija Put svile Jeffa Fuchsa, kanadskog istraživača i putopisca. Na kongresu će biti premijerno izvedena uglazbljena poema Jasne Horvat „Milijun“ napisana u čast Marku Polu, a izvesti će je tenor Milivoj Juras uz klavirsku pratnju Matije Dedića. Nastupit će i sopranistica Enrica Guarini koja će uz klavirsku pratnju Matje Dedića izvesti završnu ariju iz opere Marko Polo.

Na Kongresu će se promovirati i nekoliko novih proizvoda koji će nositi brend Marka Pola.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.