Menza u Šibeniku za dva tjedna u sustavu iksica, otvorenje do kraja travnja

Studentski restoran u Šibenik zadovoljio je kriterije Nacionalnog povjerenstva za kontrolu prehrane studenata, izvijestila je dekanica Veleučilišta u Šibeniku Anita Grubišić.Restoran je zadovoljio minimalne tehničke uvjete za pružanje ugostiteljske djelatnosti.

Konačna potvrda tog nalaza se očekuje na sjednici Nacionalnog povjerenstva za oko dva tjedna, kad počinje završna faza spajanja na informatički sustav Ministarstva koji će omogućiti korištenje studentskih iskaznica, iksica, za subvenciju prehrane.

Nacionalno povjerenstvo su dočekali dekanica Anita Grubišić, v.d. ravnateljica SC-a Sandra Grgas, Lokalno povjerenstvo za kontrolu prehrane studenata u kojem su Jadranka Protega iz SC-a i studentice Kristina Jurić i Jelena Silov, predsjednica Studentskog zbora Ankica Arbutina, član Upravnog vijeća Matija Blaće te zaposlenici restorana.

studentska-menza-baldekin5

Nacionalno povjerenstvo je bilo zadovoljno uvjetima koje će studenti imati u novom restoranu te je pružilo niz korisnih savjeta za osoblje pri daljnjem radu, na temelju iskustava ostalih studentskih restorana u Republici Hrvatskoj.

V.d. ravnateljice SC-a Sandra Grgas kazala je kako se priča oko dozvola za rad restorana približava kraju.

-Još moramo pričekati potvrdu terenskog izvida na sjednici Nacionalnog povjerenstva koja bi se trebala održati za oko dva do tri tjedna, nakon čega će SRCE poslati informatičku ekipu na teren kako bi se dovršio postupak spajanja na sustav studentskih subvencija na prehranu. U međuvremenu dovršavamo niz nužnih radnji kao što su postupci oko nabave namirnica te uspostavljanje informatičkog sustava koji će preko web stranice pružati studentima uvid u dnevnu ponudu restorana – navodi Grgas.

Na neizostavno pitanje kad će restoran započeti s radom, dekanica Anita Grubišić je odgovorila:

-Restoran kreće u puni pogon do kraja travnja. Do tada, studentima je osigurana prehrana u postojećem studentskom restoranu Medulić. Grubišić je dodala kako je studentski restoran najveća investicija u povijesti Veleučilišta u Šibeniku.

veleuciliste anita grubisic

-U njega je uložena golema količina rada tijekom proteklih godinu i pol dana i jako me veseli što će naši studenti uskoro moći uživati u najljepšem studentskom restoranu u Republici Hrvatskoj – kaže Grubišić.

Podsjetimo, studentski restoran je u izgradnji od srpnja 2014. godine, i kapacitetom od 80 sjedećih mjesta pružat će usluge subvencionirane prehrane za oko 800 redovitih studenata Veleučilišta u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.