Ministar Matić: Prijete mi da za mene imaju dva metka, ali ne bojim ih se!

Ministar branitelja Predrag Fred Matić boravio je danas u Vodicama na državnom stručnom skupu učitelja i nastavnika koji se održava na temu Domovinskog rata, a povodom 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja. Iznimno kritičan Matić je danas bio prema Đuri Glogoškom i skupini branitelja koji već nekoliko mjeseci organiziraju prosvjede u Savskoj.

matic mornar kotromanovic
– Već nekoliko mjeseci dobivam prijetnje, i već sam na njih oguglao. Ove zadnje sam dobio nakon što smo utvrdili da gospodin Glogoški već pet mjeseci bespravno koristi kuću namijenjenu 500 hrvatskih ratnih vojnih invalida, a ne jednom. Još ću razmisliti hoću li slučaj prijaviti policiji. Što bih poručio tim kukavicama? I da mi je dolinom smrti proći, ja se zla ne bojim – kazao je Matić u Vodicama.

‘ZNA SE TKO MI ŠALJE PRIJETNJE’

Iako je najavio kako će danas prije puta otići na policiju radi prijave Glogoškog, nije, kaže, to stigao učiniti jer je na put krenuo rano, oko 4,30, a tada policija ne radi.
Na pitanje tko mu šalje prijetnje, ministar Matić odgovara ‘zna se’. Mnogo je imena, kaže, trebao bi ih dugo nabrajati.

– Ima onih koji mi govore kako za mene imaju kalašnjikov i dva metka da me ‘overe’ u glavu, poručuju mi da se sramim svojih postupaka, i dabogda mi majka nosila crno – navodi Matić, koji je danas novinarima kazao kako se ne boji prijetnji. Nema se, kaže, koga bojati.

‘OSTAVITE SE MOJE OBITELJI’

– Da se bojim kukavica, nosio bih sa sobom praćku. Jedino čega se bojim, a s obzirom da je riječ o ljudima kukavicama, jest da se ne okrenu protiv moje obitelji. Ja sam im na raspolaganju cijelo vrijeme, 24 sata, samo neka se klone moje obitelji. Organizatori i huškači mi neće nauditi, ali oni manipuliraju braniteljima među kojima ima i oboljelih, PTSP-ovaca i onih za koje medicina ima neku drugu dijagnozu i oni bi potencijalno mogli nešto učiniti. Zato ih pozivam, učinite to meni, a ostavite se moje obitelji – apelirao je Matić. Naveo je kako će danas biti održana konferencija za medije na kojoj će se pokušati objasniti zašto je Glogoški pet mjeseci živio u kući namijenjenoj za 500 ratnih invalida, te će pokušati, kako je kazao, i njega diskreditirati. No, Matić smatra da danas ni na koji način neće moći argumentirati ponašanje Glogoškog, a organizatorima konferencije poručio je da je, osim što je prošao sigurnosnu provjeru hrvatskih sigurnosnih službi, prošao i dvostruku NATO provjeru.

fred matic 1

– Ti koji o meni govore ne mogu proći niti provjeru kućnog savjeta – ističe ministar.
Na pitanje što će biti s kućom koju koristi Glogoški, Matić odgovara kako će sporazum koji je potpisan 2007. godine, s ekskluzivom za jednu udrugu, zbog čega mu je, kako je istaknuo, jako žao, staviti van snage, a napisat će se novi pravilnik prema kojem će kuću koristiti svih 500 hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.