MINISTAR OKOLIŠA ODABRAO VIJEĆE: Ovi ljudi upravljat će Krkom

26. travnja Ministar zaštite okoliša i prirode, MOST-ovac Slaven Dobrović, imenovao je Upravno vijeće Javne ustanove NP Krka.

Kao kadidatkinja Šibensko – kninske županije u Vijeće je ušla Sanja Slavica Matešić, pročelnica Odjela za zaštitu prirode i komunalne poslove u Županiji.

sanja slavica matesic

Slaven Ivić, zamjenik kninskog gradonačelnika i član HDZ-a, drugi je član Vijeća.

knin oluja slaven ivic 030815

Uz njega će na toj funkciji biti još i Ivica Ledenko, gradski vijećnik Vodica i predsjednik ŽO Loza, koja je na parlamentarnim izborima izrazila podršku MOST-u.

ledenko-ivica

Statut nalaže da u Upravnom vijeću bude zastupljen i predstavnik radnika, a kako doznajemo, iste će predstavljati Anđelka Gulin.

Osim navedenih, u Vijeću je još i Tamara Čimbura Zovko, predstavnica Ministarstva zaštite okoliša i prirode, postavljena direktno od strane ministra mostovca na poziciju predsjednice Vijeća.

U zadnjem sazivu Upravnog vijeća NP Krka, osim predstavnika radnika, koji po Statutu mora biti član odbora, nitko od članova nije bio iz Šibensko – kninske županije.

Ovakvim odabirom u Upravno vijeće NP Krka, od pet članova četvero je iz županije.

Ministar je donekle gledao na stručnost, a dijelom i na politčku podobnost.

Tamara Čimbura Zovko, predstavnica MOST-ovog ministra, magistra je biologije, a  Sanja Slavica Matešić, predstavnica Šibensko –kninske županije, nosi titulu dr.sc tehničkih znanosti  s kemijskim inžinjeringom kao područjem interesa. Slaven Ivić, HDZ-ovac i predstavnik Knina, inženjer je elektrotehnike, a vodički vijećnik Ivica Ledenko inženjer je telekomunikacija.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.