Ministarstvo kulture odobrilo: Investitori mogu rušiti objekt ex Revije za gradnju novog hotela

Hrvatsko vijeće za kulturna dobra Ministarstva kulture donijelo je odluku o uklanjanju objekta ex Revije na šibenskoj rivi za gradnju novog hotela, doznajemo od pouzdanog izvora. Riječ je, podsjetimo, o investiciji Zorana Popovića i Ante Mioča koji na toj lokaciji planiraju izgraditi hotel kapaciteta 40 do 50 soba.

Službenu informaciju da je Kulturno vijeće dalo zeleno svjetlo, arhitekt Zoran Popović još nema, no navodi kako bi to bio prvi korak u projektu nakon čega bi se započelo se izradom projektne dokumentacije u suradnji s  Konzervatorskim odjelom u Šibeniku.

Spomenimo kako Kulturno vijeće krajem prošle godine nije odobrilo zahtjev da se ukloni isti objekt, uz napomenu da investitori sa šibenskim konzervatorima ispitaju sve mogućnosti. Ipak, sada su, prema našim saznanjima, promijenili odluku, a Popović nam pojašnjava i zašto:

-Prije se nije znalo ništa o tom dijelu grada, nije provedeno niti jedno istraživanje. U međuvremeno smo ispitali svu arhivsku građu i zaključili da se bastion, za koji se sumnjalo da se nalazi na poziciji samog objekta, nalazi iza njega. A cijeli objekt koji planiramo pretvoriti u hotel nalazi se na nasipu na moru – ističe arhitekt.

Popović ovog puta nije želio izlaziti ni s kakvim rokovima kada bi ovaj dugo očekivani turistički projekt mogao biti gotov.

-Na ovo smo čekali dvije godine, a tek sada dok se krene s izradom dokumentacije u suradnji s konzervatorima zaista ne bi izlazili s nekakvim rokovima – dodaje. Najavu gradnje hotela na tom dijelu grada, o čemu smo u više navrata pisali, podržala je čitava šibenska javnost, no istodobno su se otvorila pitanja što će biti s oronulim prostorom bivšeg hotela Krka koji se naslanja na ovu turističku investiciju.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.