Ministarstvo turizma dodijelilo 150 tisuća kuna za razvoj inovativnog šibenskog turizma

Ministarstvo turizma u sklopu Fonda za razvoj turizma odobrilo je Turističkoj zajednici Grada Šibenika 150 tisuća kuna za izradu Strategije razvoja inovativnog turizma Grada Šibenika.

– I Ministarstvo turizma je prepoznalo šibenski koncept razvoja inovativnog turizma koji je naša odrednica i koji želimo dalje razvijati i nadograđivati. Ova studija će nam u tome svakako biti velika podrška, jer pred nama su brojni projekti: eskalator, uređenje tvrđave Barone, sustav žičara, Kuća Mediterana, Hrvatski centar koralja Zlarin… – kazao je gradonačelnik Željko Burić

– Stavljanjem u funkciju tvrđava kao i brojnim inovativnm turističkim projektima, te izgradnjom hotelskih kapaciteta, prije svega Dogus Grupe u Mandalini, ali i u staroj gradskoj jezgri, vrlo brzo očekujem turistički procvat šibenskog turizma, što smo i napomenuli ministru Lorencinu za našeg nedavnog sastanka u Zagrebu –  kazao je direktor Ureda TZ Grada Šibenika Dino Karađole.

Sredstva iz Fonda za razvoj turizma namijenjena su javnom sektoru, u funkciji zaštite resursne osnove i ulaganja u javnu turističku infrastrukturu, bilo kroz kapitalna ulaganja ili pripremnu dokumentaciju za financiranje projekata kroz EU fondove ili na neki drugi način.

 Ministarstvo turizma odabralo je 28 projekata kojima dodjeljuje gotovo 14 milijuna kuna, čime će se ojačati atraktivnost pojedine destinacije, a samim time i konkurentnost cjelokupnog turizma.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.