MINISTARSTVO TURIZMA SUFINANCIRA GRADNJU BAZENA: U našoj županiji sedam novih

Temeljem javnog poziva za razdoblje 2015. i 2016. Godine, kojim se sufinancira izgradnja bazena privatnim iznajmljivačima s ciljem produljenja turističke sezone u objektima, odobreno je sufinanciranje gradnje 165 bazena. Kako piše na stranicama Ministarstva turizma, razdoblje  popunjenosti objekata s bazenom duže je za 30 posto.

Od spomenutih 165, tek će se sedam bazena izgraditi u Šibensko – kninskoj županiji i to tri u Dubravi kod Šibenika, dva u Rogoznici i dva u Šibeniku. Gradnja svakog bazena sufinancira se s 40 tisuća kuna, pa tako za sedam bazena u našoj županiji ide 280 tisuća kuna, dok je ukupan iznos koji se izdvaja za gradnju 6 milijuna i 600 tisuća kuna.

Ukupno je u 2013.i 2014.  godini sufinancirana izgradnja  238 bazena.

NOVI NATJEČAJ KRAJEM OŽUJKA

Podnositelji zahtjeva za novi  natječaj, koji će, kako kaže glasnogovornik Ministarstva turizma, vjerojatno biti raspisan krajem ožujka 2016. godine, moraju imati registraciju ‘Objekta u domaćinstvu’ do dana podnošenja prijave, kategorije 3 ili više zvjezdica, te podmirene sve obveze (boravišnu pristojbu i turističku članarinu). Sufinancira se izgradnja i oprema isključivo novih bazena, minimalne vodene tlocrtne površine 30 m2 za vanjske bazene i 20 m2 za unutarnje bazene. Uz to, uvjet je da za podnositelj zahtjeva mora imate registrirane minimalno tri sobe, odnosno šest stalnih kreveta, ili četiri smještajne jedinice, odnosno 12 gostiju, u kampu.

bazen

Ukoliko ste privatni iznajmljivač, zadovoljavate uvjetima i htjeli bi si povećati konkurentnost na tržištu, uzmite u obzir da sutra u Dalmare centru svoj prodajni prostor otvara trgovina VBR water art  specijalizirana za prodaju bazena, opreme za wellness, fontana i ostalih sličnih proizvoda. Osim što ova trgovina nudi usluge prodaje, stručnjaci iz VBR-a na raspolaganju su za projektiranje, izgradnju i održavanje spomenute opreme.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.