Miris šibenske pokošene trave kao parfem?

Velika većina ljudi se slaže da miris netom pokošene trave umiruje i opušta osjetila, a neki čak i da se osjećaju sretnije. Stoga su se u Španjolskoj dosjetili kako bi taj miris mogli zaštititi i pronaći svoje mjesto na tržištu. Ali, tada su počele muke po inovatore. Kako zaštiti miris košene trave u Španjolskoj koja zbog određenih klimatsko-vegetacijskih karakteristika otpušta poseban miris kad se pokosi? Inovatori su taj miris najprije morali prezentirati – prvo putem ekstrakta u bočici. Ali, ekstrakt je ishlapio. Onda su se dosjetili da bi miris mogli prikazati putem kemijske formule, ali, pogađate, prosječnom potrošaču je takav tip prezentacije nerazumljiv i izum zapravo nikad nije zaživio. No, sve to je zapravo sporedno za našu priču. Poanta je da sve što zamislite, proizvedete ili dostavite putem usluge možete zaštiti kao neki oblik intelektualnog vlasništva. Zato je Grad Šibenik u sklopu Urbanog inkubatora za mlade poduzetnike i start-upove organizirao edukaciju Upravljanje intelektualnim vlasništvom koja traje do 6. listopada u prostorima računalne dvorane Gradske knjižnice. Na današnjoj edukaciji koja počinje u 11.30 sati koju će održati predstavnici Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo polaznici će moći saznati kako zaštiti svoj rad, koji je to proizvod/usluga koji se može štititi i kako se snaći u bazi podataka intelektualnog vlasništva i izbjeći kopiranje. Predavanja se odnose na sve kreativce – glazbenike, grafičke dizajnere, arhitekte,  informatičare, programere, itd.

Tko zna, možda se netko od ovih polaznika i dosjeti kako patentirati miris pokošene trave.

Inače, edukacije se održavaju u sklopu projekta Urbanog inkubatora kojeg financiraju Grad Šibenik, Urbani centar Šibenik i Ministarstvo poduzetništva i obrta, a kojim se nastoji potaknuti mlade na poduzetništvo i usavršavanje svojih vještina.

Za edukacije se moguće prijaviti putem poveznice na  https://docs.google.com/forms/d/1rrnaxNokT-8wOnjfpKSDSY376bhI7q5ky1TiRJ9trk4/viewform .

Sve potrebne informacije nalaze se na stranicama Urbanog centra Šibenik, a za dodatno možete kontaktirati  na broj telefona 022 310 855, mail info@ucsibenik.hr ili dolaskom u fizički prostor centra Ulica Kralja Zvonimira 7A (na Starom Pazaru).

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.