MIŠO: Vice, Arsen i ja odrasli smo u istoj ulici, mi Šibenčani smo najbolji

Raditi intervju s Mišom Kovačem posebno je iskustvo. Prvo, zato što se radi o najvećoj hrvatskoj pjevačkoj legendi prema kojoj možete samo osjećati strahopoštovanje, te drugo, nikad ne znate kamo će vas razgovor s njim odvesti. Jer kad Mišo krene, trebate ga znati pratiti, baš kao u pjesmi.

No, kad mu na intervju dođu novinar i fotoreporter iz Šibenika, onda je jasno da će biti dobre volje. Naravno da razgovor mora početi spominjanjem Šibenika. – Ja sam ti sa Škopinca (centar Šibenika, op. a.), moji su tamo bili prije 500 godina – naglašava nam Mišo, piše Večernji list

Svako selo ima klapu

Nakon dugo vremena Mišo je objavio i novu pjesmu “Takav sam rođen”. Potpisali su jeBranimir Mihaljević i Fayo. – Imam povjerenja u momke. Kad sam prije radio ploče, onda su mi napravili pjesmu, a ja bih davao samo neke sugestije o aranžmanu. S Branimirom sam prvo dugo razgovarao i rekao mu što želim. Pitao sam ga može li to napraviti i, kad je rekao da može, rekao sam mu da mi može napisati pjesmu. Tekst je radio Fayo, kojeg do tada nisam poznavao, ali se pokazao kao odličan. Pjesma te nosi i siguran sam da će biti hit. Tekst je o ljubavi prema Dalmaciji, a nema klasičan ritam koji možete čuti u klapskim pjesmama, nego pravi moderan ritam. Nemoj me krivo shvatiti, nemam ja ništa protiv klapa, pa ja sam ih prvi doveo na Splitski festival – veli nam Mišo i podsjeća kako su nekad bile samo tri prave klape, a danas ih ima gotovo svako mjesto.

– Ipak smo popularnosti klapa doprinijeli najviše mi Šibenčani. Pa pogledaj što je napravila klapa Maslina, samo s pjesmom “Da te mogu pismom zvati”! Možda ne znaš da su je prvo meni poslali da je pjevam, a onda su je dali Maslini. Ta se pjesma danas pjeva širom svijeta, a kad se pojavila na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku 1998., prošla je sasvim nezapaženo – kaže Mišo i dodaje kako nije loše da danas svako selo ima svoju klapu jer će se onda znati tko najbolje pjeva. – Evo, imaš Iskon i Cambi koji su najbolji, a tu je i onaj mali Bralić iz Bibinja. Oni su mi najbolji. Premda više nije bitno da se natječemo, kao nekad u bivšoj državi, kada smo morali biti bolji od pjevača iz Srbije pa sam na Splitskom festivalu pet puta pobijedio ja, nešto manje Dragojević, pa i Pejaković – dodao je Kovač.

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.