Mladi kreativci idućeg tjedna useljavaju u ‘narančastu zgradu’

Nakon što se na javni poziv Grada Šibenika za dodjelu prostora u ‘narančastoj zgradi’ na Banju javilo deset udruga, Društvo sportske rekreacije ‘Sport za sve’ 08 forca Šibenik, Udruga mladih ‘Mladi u EU’, Biciklistički klub Fortica, Udruga Ardura Šibenik, Šibenska udruga mladih Š.U.M., Udruga Aurora Šibenik, Udruga za pomoć osobama s MR Šibensko-kninske županije ‘Kamenčići’, Biljar klub Šibenik, TKD klub SCARDONA COMBAT, Skradin te Udruga Otompotom, Povjerenstvo za odabir korisnika prostora, na osnovu priloženih prijava i predloženih programa, donijelo je odluku kojim udrugama će se porostori i dodijeliti. Uz Savjet mladih Grada Šibenika, koji će također useliti u nove prostore, svoje mjesto pod istim krovom dijelit će Društvo sportske rekreacije ‘Sport za sve’ 08 forca Šibenik, Udruga mladih ‘Mladi u EU’, Udruga Ardura Šibenik i Š.U.M.,Šibenska udruga mladih.
PROJEKTI PRESUDILI
– Projekt okupljanja udruga u ‘narančastoj zgradi’ dio je programa koje ova gradska uprava usmjerava u kvalitetniji rad mladih koji bi u jednoj zajedničkoj stvaralačkoj klimi poticali pozitivne društvene promjene u radu s mladima, prvenstveno na polju kulture i sporta. Svjesni smo kako jako puno udruga traži svoje prostore, no ove prostorije dodijeljene su udrugama koje na osnovu svog dosadašnjeg rada, ali i priloženih projekata koje namjeravaju napraviti, stvaraju sliku Šibenika kakvog želimo u budućnosti – kaže nam pročelnica Ureda gradonačelnika, Ana Gojanović.
Na zgradi se trenutno obavljaju radovi na rješavanju problema s vodovodnom cijevi, a zvršetak tog dijela radova preduvjet je da se s korisnicima konačno i potpišu ugovori o korištenju prostora.
– Udruge koje su dobile prostore na korištenje preuzele su obavezu samostalnog uređenja svojih prostorija, ali isto tako i onih koje će koristiti zajedno. Grad Šibenik je u tu svrhu izdvojio 50 tisuća kuna za uređenje novog sanitarnog čvora, a trenutni problem s vodom, odnnosno s jednom od vodovodnih cijevi, riješit će se do kraja tjedna, što znači da bi se idući tjedan mogli početi potpisivati ugovori udruga i Grada Šibenika o korištenju ovih prostora – kaže Gojanović.
Ugovor o korištenju prostora potpisat će se na godinu dana, ali s opcijom predaje prostora Gradu Šibeniku u slučaju potrebe Grada.
MOGUĆNOST PREMIJEŠTANJA
– Važno je naglasiti kako je ‘narančasta zgrada’ dio cjelokupne imovine bivšeg TEF-a, koji je u 100-postotnom vlaništvu Grada Šibenika, ali uvijek valja imati otvorenu opciju i njegove daljnje funkcije. U slučaju da se sutra pojavi investitor koji bi bio željan uložiti svoj novac u ovaj prostor, velika je mogućnost kako bi i ova zgrada promijenila svoju namjenu ili bi se eventualno, nije isključeno, čak i srušila. Zato je i u ugovor stavljena klauzula koja nedvosmisleno ovu činjenicu stavlja svima do znanja i po kojoj Grad prostore u slučaju potrebe može tražiti nazad. Naravno, to ne isključuje opciju da se udrugama u suradnji s Gradom i budućim investitorima osiguraju novi prostori – kaže Gojanović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.