Mladi SDP-a prikupljaju potpise protiv poskupljenja dopunskog, građani: Ma nisu normalni!

Forum mladih SDP-a Šibensko-kninske županije priključio se peticiji protiv poskupljenja cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja i zdravstvenih usluga u organizaciji HSU-a.

peticija sdp protov dopunskog 250416 1

Danas potpise prikupljaju ispred zgrade Jadranske banke na tržnici, a u sljedeća dva tjedna organizirati će prikupljanje i u drugim sredinama Šibensko-kninske županije. Ovo nije reforma, poručuju. Ovo je prebacivanje tereta dugovanja zdravstvenih usluga na građanke i građane.

peticija sdp protov dopunskog 250416 6

peticija sdp protov dopunskog 250416 4

– Ovakvi koraci Vlade nažalost bi mogli dovesti do pogoršanja kvalitete zdravstvenih usluga. Naime, mi ne želimo sustav u kojem se mogu liječiti samo bogati, što je očito namjera ove Vlade. Peticiju ćemo provesti na razini cijele županije, posebno na području Šibenika, Knina, Vodica, Tisnog i Pirovca.

Pozivamo sve građanke i građane, neovisno o političkom opredjeljenju da potpišu peticiju. Zdravstvo je javni resurs i treba biti dostupan, odnosno pripadati svima – poručio je Luka Nikpalj, predsjednik foruma mladih SDP-a Šibensko-kninske županije.

peticija luka nikpalj sdp protov dopunskog 250416 2

Odaziv građana je, dodaju za kraj, sjajan. U prvih sat vremena, prikupili su više od stotinu potpisa. – Ma nisu normalni više. Dokad ćemo ovako? – dobacio nam je u prolazu anonimni Šibenčanin koji je također potpisao peticiju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.