MUKE PO ENERGETSKOM CERTIFIKATU ZA IZNAJMLJIVAČE: Čini se da vam ipak neće trebati!

O energetskim certifikatima za iznajmljivače u turizmu Šibenski portal pisao je u nekoliko navrata, posljednji put po isteku roka do kojeg su svi iznajmljivači u turizmu morali pribaviti energetski certifikat za objekte koje iznajmljuju.

U međuvremenu se promijenila vlast, a s promjenom vlasti mijenjaju se i propisi. Kako piše Index.hr, Ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Lovro Kušćević u Studiju 4, najavio je ukidanje projekta obveznog energetskog certificiranja apartmana za iznajmljivanje.

-Nije mi želja opterećivati ljude nečim što nije potrebno. Proučili smo i strukturu i problematiku i konzultirali se – ukinut ćemo odluku o certificiranju o apartmana koji se iznajmljuju – rekao je, pojašnjavajući kako u europskoj direktivi  ne stoji činjenica o certificiranju apartmana za iznajmljivanje. – Dobro smo proučili pravnu strukturu i problematiku, konzultirali smo se s Ministarstvom turizma, sa širokim spektrom stručnjaka i ja sam donio odluku – ukinut ćemo certificiranje apartmana. Moj stručni tim upravo radi na toj odluci, bude li gotova, ja ću je potpisati i s time smo riješili dileme oko tih certifikata – dodao je novi ministar.

Direktor Turističke zajednice grada Šibenika, Dino Karađole, kaže nam da za ovu namjeru novog ministar graditeljstva još nije ni čuo, a kamoli dobio službeni dopis.

– U svakom slučaju, pozdravljam tu namjeru, kao i Udruga privatnih iznajmljivača koja se borila da se to zaustavi. Radilo se o još jednom  nametu za iznajmljivače i logično da su bili protiv toga, svi su ovim zadovoljni, osim onih iznajmljivača koji su već nabavili energetski certifikat. Treba regulirati što će biti s njima – rekao je Karađole.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.