I za ovaj Badnjak, kao i proteklih godina, Udruženje obrtnika grada Šibenika svim građanima pripremit će dvije tisuće porcija bakalara.
– Porcije ćemo početi dijeliti oko 10.30. Pola sata ranije pripremit ćemo bakalar i za korisnike pučke kuhinje. Kriza je, kako mi se čini i koliko se ljudi raspituju, to će biti jedina porcija bakalara za dobar broj Šibenčana. Nažalost, bakalar je nekad bio hrana za siromašne, a sad je postao luksuz. Tako da nam je namjera da svi barem probaju bakalar i za ovaj Badnjak- kaže Joso Smolić iz Udruženja obrtnika.
U velikoj mega teći naći će se 100 kilograma bakalara i 300 kilograma krumpira, a pripremit će ga članovi Ceha ugostitelja, i to na brudet, kako se najčešće u Šibeniku bakalar i priprema.
Dijeljenje bakalara kao tradicija održala se još samo u Šibeniku, kaže Smolić. Bilo je pokušaja i u drugim gradovima da se uspostavi ta tradicija, ali od nje se brzo odustalo. Svugdje, osim u Šibeniku.