Nacionalni park Krka i ove godine sponzor utrke Tour of Croatia

Tour of Croatia, međunarodna etapna biciklistička utrka kroz Hrvatsku, u trećoj etapi, 21. travnja 2016.  silazi u kanjon i prolazi preko Roškog slapa.

Tour of Croatia ove će se godine održati od 19. do 24. travnja na ukupno šest etapa.

Nacionalni Park „Krka“ se drugu godinu pridružio utrci kao domaćin dijela etape i službeni sponzor, kao i NP „Plitvička jezera“ i projekt PARCS, pod zajedničkim naglaskom Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Upravo su prelijepa priroda i očuvani okoliš jedan od razloga zbog kojeg veliki broj posjetitelja dolazi u Hrvatsku pa je ovaj veliki sportski događaj prilika da Parkove Hrvatske predstavimo i u duhu aktivnog turizma.

– Nacionalni park „Krka“ područje je iznimne prirodne ljepote i kulturnopovijesne baštine, dio Natura 2000 područja, koji našu lijepu zemlju svrstava u sami vrh zaštićenih područja Europe. Najljepši način za predstaviti svijetu takvo bogatstvo je kroz aktivni boravak u prirodi. Upravo zato se Nacionalni park „Krka“ i ove godine pridružio manifestaciji. Tour of Croatia adrenalinska je vožnja kroz Hrvatsku koja će brojnim ljudima u svijetu poslati dozu pozitivne energije zelene i plave boje Parkova Hrvatske i motiv da i oni naprave obilazak kroz Lijepu našu – istaknuo je ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, mr.sc. Krešimir Šakić.

U trećoj etapi, koja se 21. travnja 2016. vozi od Makarske do Šibenika, biciklisti preko Roškog slapa prolaze između 14.20 i 14.40 sati.

Za tu dionicu organizatori kažu:

‘Od Drniša imamo jednu dionicu koja će pružiti mogućnost predaha, ali tko je ne bude iskoristio za pridobivanje pozicija prije spusta na Roški slap, taj će morati platiti skupu cijenu povratka u vodeću grupu. Preko Roškog slapa prelazimo mostom jedva dovoljno širokim za osobni automobil, a prethodi mu spust i kočenje na nulu. Biciklisti koji neće uspjeti izboriti poziciju u prvih 20 za prelazak preko mosta čekat će minutu prije nego dođe red na njih, sve to posebno otežava uspon odmah nakon prelaska mosta, a koji je samo jedan od tri uspona u nizu prije dolaska u Šibenik. Spust u mjesto Rupe također će biti zanimljiv’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.