Najveći problem Šibenika je sigurnost na cestama, osnovan Odbor za promet

U Uredu gradonačelnika danas je održana 4. sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta, a razgovaralo se o problemima u cestovnom prometu te problemu vandalizma.

„Na području djelovanja Policijske uprave Šibensko- kninske cestovni promet je problematična stavka zbog broja prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama. U 2014.-oj godini 17 je osoba smrtno stradalo, dok je europski kriterij smrtnosti na cestama 5 osoba. Najveći broj nesreća dogodio se na području Knina s neprilagođenom brzinom kao najčešćim uzročnikom. Povećanje broja vozila u turističkoj sezoni dodatno opterećuje prometnice i ugrožava prometnu sigurnost.“, rekao je načelnik Policijske uprave Šibensko- kninske Ivica Kostanić, naglasivši da će se na području grada Šibenika pojačati kontrola cestovnog prometa u kretanju i mirovanju, od strane policije i komunalnog redarstva. Vikendom se iz prometa isključi oko 20 -ak vozača u alkoholiziranom stanju, a kao najlošija prometnica na našim prostorima navodi se državna cesta Šibenik- Drniš – Knin.
S ciljem poboljšanja sigurnosti cestovnog prometa, osnovan je Odbor za promet kao posebno tijelo koje će pratiti stanje na cestama.

Odbor čine: Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave Šibensko- kninske, Joško Periša, načelnik Policijske postaje prometne policije Šibenik, Miroslav Lucić, pročelnik za komunalnu djelatnost Grada Šibenika i Zdravko Peran, prometni stručnjak i ravnatelj šibenske Prometno- tehničke škole.

zdravko peran4-josipa251013Gradonačelnik Šibenika Željko Burić podržao je inicijativu osnivanja Odbora za promet kazavši da će se na mišljenje struke osloniti i pri rekonstrukciji neuralgičnih prometnih točaka u samom gradu Šibeniku.

promet guzva aute pjesacki„ Intenzivno radimo na poboljšanju prometne situacije u Šibeniku. Intermodal projektom nastojat ćemo ostvariti i europska sredstva za rekonstrukciju kompletne prometne slike grada. Rekonstrukcija triju ulaza u grad, vertikala prema Gimnaziji i parking garaže ispod Poljane stvorit će minimalni standard za uredno funkcioniranje prometa u gradu, uključujući i rekonstrukciju Ulice M. Gupca u kojoj se slijeva velik promet, te niz drugih manjih gradskih ulica.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, dodavši i da je pojačana naplata kazni od strane komunalnih redara za prekršaje u prometu u mirovanju.
U Šibeniku se ne bilježi veći broj slučajeva vandalizma, narušavanje javnog reda i mira intenzivnije je u sezoni, a iznenađujući je podatak o čak šest napada na službenu sobu u ovoj godini, što uzrokuje otprilike ista skupina osoba problematičnog ponašanja. Policija provodi i akcije među mladima s ciljem edukacije i podizanja kvalitete života mladih: Živi život bez nasilja i Sportom protiv nasilja.

„ Postavljanjem rasvjete oko školskih prostora nastojali smo smanjiti mogućnost noćnog okupljanja na vanjskim prostorima, a ulaganjem u sportske objekte pokušavamo mlade privući zdravim i kvalitetnim sadržajima.“, rekao je gradonačelnik Burić, zadovoljan jer je Šibenik još uvijek ugodna sredina za miran život.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.