NAKON DUGE PAUZE: U Luku Šibenik stigao brod sa 660 tona aluminija za TLM

Nakon dužeg perioda otkako je u šibenskom TLM-u stala značajnija proizvodnja, po dolasku novog vlasnika ruskog biznismena Igora Shamisa, ovih je dana u Šibenik stiglo 660 tona sirovine za potrebe proizvodnje u TLM-u.

Kako doznajemo od direktora Luke Šibenik Draška Lambaše, na šibenskim je terminalima u tijeku iskrcaj robe. Rječ je o nešto manjoj količini sirovine budući da je za potrebe TLM-a uobičajena tonaža od preko tisuću tona aluminija, kaže Lambaša. Međutim, vijest je itekako važna s obzirom da u Luku Šibenik najmanje četiri mjeseca nije stigao niti jedan brod s prijeko potrebnim teretom.

igor shamisFOTO: Igor Shamis, novi vlasnik TLM-a

Kako doznajemo, 660 tona aluminija služit će proizvodnji za potrebe Tvornice valjanih proizvoda, a već je naručena i sirovina za ponovno pokretanje proizvodnje u Tvornici prešanih proizvoda koja ne radi već više od dva mjeseca.

Ruski milijunaš, vlasnik United Groupa, Igor Shamis TLM je kupio krajem veljače, a predstavnici njegove tvrtke već su obavili razgovore s predstavnicima uprava u šibenskoj tvornici kao i s predstavnicima radnika te sindikalnim povjerenicima. Shamisov dolazak u Šibenik, prema informacijama iz TLM-a, očekuje se sljedeći tjedan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.