NARANČASTA ZGRADA: Burić: Projekt ćemo okončati tek kad Šibenik dobije svoju Tvornicu kulture

Ugovore o korištenju prostora u ‘ narančastoj zgradi ‘gradonačelnik Šibenika Željko Burić danas je uručio predstavnicima udruga koje su temeljem priloženih projekata na natječaju ostvarile mogućnost korištenja prostora. Potpisivanje i predaja ugovora održano je u prostorima koje su se korisnici obvezali samostalno urediti, dok je Grad izdvojio 50.000 kuna za uređenje sanitarnog čvora.

kuca2„ Čestitam predstavnicima udruga čije su ideje i projekti zadovoljili kriterije natječaja, predstoji vam rad na uređenju prostora, a Grad će vam i dalje pomagati da se na ovom cijelom prostoru stvori kvalitetna forma i urbani izgled. Ideja o stavljanju u funkciju ‘narančaste zgrade’ krenula je na jednom od Hodajućih kolegija, a stvaralačka klima koju širite upravo vi mladi daje sliku Šibenika kakvog želimo u budućnost.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, dodajući i da će se potencijalni investitori u atraktivni prostor bivše tvornice TEF obvezati na osiguranje prostora za mlade na novoj lokaciji.
‘Projekt će biti okončan kad Šibenik ostvari svoju alternativnu scenu i dobije mini Tvornicu kulture.’, zaključio je Burić.

kuca4„ Vjerujem da će upravo prostori , odnosno ideje koje u njima planiramo realizirati, poboljšati kvalitetu rada udruga i poticati pozitivne društvene promjene.“, rekla je voditeljica Maja Šintić te se zahvalila na ukazanom povjerenju.
Prostore će koristiti udruge: Savjet mladih grada Šibenika, Društvo sportske rekreacije „Sport za sve“ 08 forca Šibenik, Udruga mladih „ Mladi u EU“, Udruga Ardura Šibenik i Šibenska udruga mladih.

narancasta zgrada2Radovi priključka na vodovodnu mrežu privode se kraju, te se završavaju radovi na sanitarnom čvoru, čime će ‘narančasta zgrada’ ostvariti osnovne infrastrukturne uvjete.
Ugovori o korištenju prostora između Grada Šibenika i predstavnika šibenskih udruga potpisani su na godinu dana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.