Nastavnici šibenske Ekonomske škole obučavaju se za suvremene nastavne metode

U srijedu, 7.listopada je u Ekonomskoj školi Šibenik održan II. okrugli stol EU projekta SMUN. Naime, Ekonomska škola Šibenik sudjeluje u provedbi navedenog projekta kao partner dok je nositelj svih projektnih aktivnosti Srednja škola Ivanec.
ekonomska 4
Projekt SMUN se provodi u sklopu srednjoškolskog obrazovanja za smjer Ekonomist, a njegov glavni cilj je uvesti suvremene metode u nastavu kako bi u konačnici učenici stekli praktične kompetencije te time osigurali veću konkurentnost na tržištu rada, dok istovremeno projekt utječe na jačanje kapaciteta ustanova strukovnog obrazovanja.
Projekt SMUN se provodi u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.“ iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Za provedbu projekta iz Europskog socijalnog fonda osigurano je 1.514.150,04 kuna bespovratnih sredstava. Udio EU financiranja iznosi 100%.
ekonomska 1
Na II. okruglom stolu u Šibeniku su prisustvovali nastavnici ekonomske grupe predmeta obiju škola, suradnice zadužene za izradu Priručnika novih nastavnih sadržaja, stručni suradnici zaduženi za izradu dokumenata Analize tržišta rada i Analize postojećih kurikuluma koji su važni za izradu novih moderniziranih kurikuluma za 5 nastavnih predmeta (Računovodstvo 3, Računovodstvo 4, Vježbenička tvrtka 3, Vježbenička tvrtka 4, Analiza financijskih izvještaja 4) te informatička tvrtka Infomare d.o.o. koja je u procesu javne nabave izabrana da napravi računovodstveni softver koji će koristiti učenici i nastavnici u suvremeno opremljenim učionicama.
ekonomska 3
Fokus okruglog stola je bio na kreiranju računovodstvenog softvera koji će biti integrirani aplikacijski poslovni sustav koji se koristi u suvremenom poslovanju. Softver će istovremeno biti ekskluzivan za potrebe projekta SMUN te prilagođen potrebama učenika i nastavnika s druge strane. Na okruglom stolu je utvrđeno kako će se na temelju analize kurikuluma postojeći kurikulumi za pet nastavnih predmeta modernizirati u skladu sa skupovima ishoda učenja i Zakonom o hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO).

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.