NEODOLJIVA HRVATSKA: Na tvrđavi sv. Mihovila izložen najveći turistički katalog na svijetu

Turistički katalog ‘Neodoljiva Hrvatska’, koji dimenzijama od 1,4 metara širine, 1,7 metara visine i 70 kilograma težine i  378 stranica kandidira i za najveći u svijetu u Guinessovoj knjizi rekorda, izložen je danas na tvrđavi sv. Mihovila. Katalog  predstavlja sve najvažnije hrvatske atrakcije, povijesnu i kulturnu baštinu, brojne prirodne ljepote, tradiciju, običaje, ljude, gospodarstvo, sportske uspjehe te posebno turističku ponudu, a svoje dvije stranice dobio je i Šibenik.

katalog111

Katalog je na tvrđavi predstavila autorica projekta Sunčana Matić iz agencije LUX, koja je naglasila da je cilj projekta promocija hrvatskih prirodnih ljepota, gospodarstva i naroda, te animacija turista da posjete cijelu Hrvatsku, ne samo obalni već i kontinentalni dio.

– Neodoljiva Hrvatska plod je trogodišnjeg rada 50-ak multidisciplinarnih stručnjaka i suradnika diljem Hrvatske. Ovim se projektom ostvaruje inovativan i moderan iskorak u promidžbi Hrvatske i hrvatskog turizma – kaže Sunčana Matić.

katalog444

Svoju podršku projektu na tvrđavu došao je dati i gradonačelnik Šibenika Željko Burić te kao predstavnici hrvatskog sporta, sportskih uspjeha i olimpizma, ispred Hrvatskog olimpijskog odbora nazočili su Radica Jurkin Lugović i Danira Bilić Nakić.

Posebnu čast ukazala je Biserka Petrović, majka Dražena Petrovića kazavši kako je ponosna što je Dražen dio Neodoljive Hrvatske, istaknut kao jedan od najprepoznatljivijih simbola Šibenika i promotora Hrvatske.

Katalog na našoj tvrđavi ostaje deset dana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.