Novica ipak bio u pravu: Ponavlja se izbor predsjednika Saveza županijskih sportova

Početak tjedna u Savezu sportova Šibensko-kninske županije je obilježila Skupština na kojoj se birao novi predsjednik.

Podsjetimo, za mjesto dosadašnjeg predsjednika Saveza Željka Šimunca, natjecali su se Novica Ljubičić, pročelnik Ureda župana i član HDZ-a, te Linda Antić Borak, trenerica ŽKK Šibenik i bivša košarkaška reprezentativka, a prevagu glasova skupštinara odnijela je Antić Borak. Njezin protukandidat, međutim, s tim se nije složio.

– Na sjednici je bilo ukupno 22 skupštinara, a jedan kandidat trebao je, prema članku 42. stavak 2. Statuta, imati natpolovičnu većinu skupštinara, odnosno 12 glasova. Kako nitko od nas dvoje kandidata nije imao natpolovičnu većinu glasova, izbor nije regularan – rekao je tom prilikom Novica Ljubičić.

Glavni tajnik Saveza županijskih sportova, Ante Tanfara, danas nam je potvrdio da je naknadnim proučavanje Statuta zaključeno da je uistinu došlo do neregularnosti izbora.

– Došlo je do neregularnog izbora predsjednika jer je naknadno utvrđeno da je nedostajao jedan glas. Ponovit ćemo sjednicu Skupštine i izbor, a zahvalio bih se Lindi Antić Borak što se neće žaliti na postupak čime bi se sve produžilo – rekao nam je Tanfara.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.