NP Kornate ‘drma’ kriza: Upravno vijeće pred raspadom, Alfirev već podnijela ostavku

Već neko vrijeme od djelatnika NP Kornati mogu se čuti prigovori i na rad ravnatelja Roberta Bobinca, iste je prigovore, neslužbeno doznajemo, imala i Alfirev, ali i još neki članovi Upravnog vijeća NP Kornata s kojima smo večeras razgovarali.

Velika kriza od danas ‘drma’ Javnu ostanovu NP Kornati. Kako neslužbeno doznajemo od dobro upućenog izvora, Marija Alfirev, članica Upravnog vijeća te ustanove podnijela je danas ostavku na to mjesto ministru zaštite okoliša i prirode Mihaelu Zmajloviću. Alfirev je nedostupna za bilo kakve izjave, no upućeni izvori navode kako joj je prekipjelo zbog činjenice da se tijekom posljednjih godinu dana Upravno vijeće sastalo tek jednom ili dvaput, a kako su sve ostale sjednice održane elektronskim putem što, tvrdi naš izvor, nije u skladu ni sa zakonom niti sa statutom ove ustanove. Problemi su, navodno, počeli kada je na mjesto predsjednika Upravnog vijeća zasjeo Matija Franković, ravnatelj Zavoda za zaštitu prirode.

Alfirev, inače članica Predsjedništva županijskog SDP-a, a javnosti poznata i po radu u udruzi Inkluzija, tri je godine bila u Upravnom vijeću javne ustanove, pa joj je ovakva situacija, navodno, postala neprihvatljiva. Već neko vrijeme od djelatnika NP Kornati mogu se čuti prigovori i na rad ravnatelja Roberta Bobinca, iste je prigovore, neslužbeno doznajemo, imala i Alfirev, ali i još neki članovi Upravnog vijeća NP Kornata s kojima smo večeras razgovarali. Prije svega, kažu nam naši sugovornici, nezadovoljni su nemogućnošću uspostavljanja kontakta s ravnateljem Bobincom, potom njegovom navodnom nedovoljnom efikasnošću u radu, kao i navodnim nedovoljnim angažmanom na projektima.

Na ravnateljev nejednak pristup gospodarskim subjektima koji svoju djelatnost imaju u parku, Šibenskom tjedniku i Šibenskom portalu još su je ovog ljeta požalile neke tvrtke. Prigovori su se odnosili na činjenicu da Javna ustanova NP Kornati nekim tvrtkama naplaćuje obveze, poput ulaznica za njihove goste, a pojedince za isti trošak ne tereti.

Naši izvori iz Upravnog vijeća na račun ravnatelja naveli su još jednu optužbu – neredoviti dolazak na posao koji, kako tvrde, traje već nekoliko mjeseci. Zbog svega ovoga i naši sugovornici razmišljaju o podnošenju ostavke na svoje funkcije. Postavljaju pitanje i legitimnosti odluka koje su donesene tijekom proteklih mjeseci na elektronskim sjednicama budući da, kako kažu, to nije bio legalan način donošenja odluka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.