OBJAVLJENE KANDIDATURE: Šibenik u igri za laskavu titulu Europske prijestolnice kulture 2020

Devet hrvatskih gradova u igri je za titulu Europske prijestolnice kulture 2020., a u krug kandidiranih upao je i Šibenik kao grad – partner zajedničkoj kandidaturi sa susjednim Splitom kao nositeljem.

Đakovo,Osijek, Pula, Rijeka, Split, Varaždin, Zadar i Zagreb hrvatski su gradovi kandidati za titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine. Jedan od spomenutih gradova ponijet će tu laskavu (makar počesto skupu) titulu zajedno s još jednim gradom kandidatom iz Irske.

Gradovi kandidati otkriveni su ovog petka, 17. travnja, tijekom popodnevnih sati na konferenciji za medije održanoj u Muzeju Mimara. Imena gradova objavio je zamijenik ministra kulture RH, Berislav Šipuš. Istovremeno, gradonačelnici i predstavnici gradova kandidata javnosti su prezentirali dio kandidature i natječajne dokumentacije svog grada za naslov Europske prijestolnice kulture.

-Gradonačelnik Burić je poslao obavijest splitskom gradonačelniku Baldasaru kojom prihvaća biti partner Splitu u kandidaturi za titulu Europske prijestolnice kulture 2020 – potvrdila nam je pročelnica Ureda gradonačelnika, Ana Gojanović – Rakić.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.