Obnavljaju se krov, parket i zatvori na dvorani Baldekin

Grad Šibenik je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobio bespovratnih 1,4 milijuna kuna za povećanje energetske učinkovitosti sportske dvorane Baldekin ugradnjom nove vanjske stolarije i povećanjem toplinske zaštite ovojnice zgrade, što predstavlja 35 posto vrijednosti ukupne investicije od blizu četiri milijuna kuna.

– Nakon projekta modernizacije javne rasvjete vrijednog  2,2 milijuna kuna, a koji Fond bespovratno sufinancira s 40 posto iznosa, ovo je novi uspjeh gradske administracije. Gradske projekte ne možemo i ne smijemo temeljiti samo na gradskoj riznici, nego na svaku našu kunu moramo iz ministarstava te europskih i državnih fondova povući još jednu – kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta koji je nadležan za oba ova projekta energetske učinkovitosti.

TRI PROJEKTNA SEGMENTA

Projekt obuhvaća tri segmenta – zamjenu postojećih vrata i prozora s obnovom fasadnih zidova, sanaciju ravnih krovova, te obnovu poda dvorane i pomoćnih prostorija. Veliki broj amaterskih i profesionalnih sportaša iz kolektivnih sportova radovat će činjenica da će se u potpunosti zamijeniti parket koji je na ovome sportskom borilištu u više navrata pokazao svoju nepredvidljivu ćud.

– Fond je odobrio standardnu razinu energetski učinkovitog parketa, no kako Šibenik ima dva ambiciozna košarkaška prvoligaša od kojih je jedan već ostvario pravo igranja u Regionalnoj košarkaškoj ligi (ABA), a Europska košarkaška federacija ima svoje kriterije za dvorane u kojima se odigravaju međunarodne utakmice, u koje spada i tip sportskih podova, zatražit će se od Fonda da uvaži i tu činjenicu te nam sufinancira realno skuplji parket, ali po visokim standardima FIBA-e – dodao je Mileta.

UŠTEDA NA ENERGIJI

Osim funkcionalnog i energetskog karaktera, dvorana će dobiti i novi vanjski izgled, a povrat investicije će se ostvarivati kroz uštedu, odnosno smanjenje potrošnje energenata.

Sportska dvorana Baldekin izgrađena je 1973. godine izvornog imena ‘Ivo Lola Ribar’, a zadnjih desetak godina se priča o potrebi njene rekonstrukcije ili čak izgradnje nove veće sportske dvorane. Bilo kako bilo, nešto se po tom pitanju konačno pokrenulo.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.