Obrtnička komora za Badnjak poklanja bakalar Pučkoj kuhinji

 

– Obrtnička komora Šibensko – kninske županije vraća se tradiciji staroj 12 godina kroz projekt doniranja pučkih kuhinja u Kninu i Šibeniku. Radi se o donaciji koju su omogućili obrtnici, postolari, mehaničari, trgovci, ugostitelji i drugi, iako i oni prolaze kroz teške ekonomske trenutke, odvojili su dio kako bi i oni kojima inače nije moguće mogli uživati u pijatu bakalara za Badnjak. Donacija za obje pučke kuhinje vrijedna je oko 25 tisuća kuna- rekao je Joso Smolić, predsjednik obrtničke komore Šibensko – kninske županije.

caritas-pucka-kuhinja

Ante Radić, predsjednik udruženja obrtnika Šibenika, dodao je da ideja potekla s ciljem pokazivnaja da obrtnici nisu oni koji gledaju samo sebe nego misle i na one koji su se spletom okolnosti našli u situaciji da si ne mogu priuštiti bakalar za Badnjak. – Kad smo u mogućnosti doniramo potrebitima, i to ne samo za Badnjak, a nadam se da ćemo moći i više –

DSC04377

Osim u pučkoj kuhinji, Obrtnička komora podijelit će i oko dvije tisuće porcija bakalara na Badnjak na Poljani u 11 sati. – Bakalar kuhaju članovi Ceha ugostitelja, uvijek nas bud oko šest, sedam. Ne odustajemo od potpore staroj gradskoj jezgri i drago nam je vidjeti da oživljava, tako da i kad nas zovu na druge lokacije, držimo se gradske jezgre, zato ćemo biti na Poljani – zaključili  su Radić i Smolić, poslavši pritom blagdansku čestitku svim Šibenčanima uz poziv da im se pridruže na Poljani kako bi Badnje jutro bilo za pamćenje.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.