OČIMA GRAĐANA: Pojačan promet šibenskim ulicama, znači i pojačano (nesavjesno) odlaganje otpada

Crkva sv. Ivana u Šibeniku do revitalizacije tvrđave sv. Mihovila prema neslužbenim mjerenjima smatrala se drugom najposjećenijom kulturnom znamenitošću u gradu, odmah iza katedrale sv. Jakova.

Otvorenjem tvrđave prošle godine, crkva sv. Ivana u strogom centru grada na najfrekventnijem mjestu u Šibeniku tijekom održavanja Međunarodnog dječjeg festivala postala je mjesto odlaganja otpada mimo postavljenog plastičnog koša.

ocima gradjana (2)

Prizor je to kojemu su večeras svjedočili posjetitelji tamošnjeg ugostiteljskog objekta i usputni prolaznici na putu prema Gorici gdje se svaku večer tijekom Festivala djeteta prikazuje dječji film.

– Sramota za grad. To je spomenik kulture i na njemu smeće – komentirao je jedan od prolaznika kojeg je zatekao prizor u Ulici Fausta Vrančića.

ocima gradjana (1)

istovremeno, prizor koji su mnogi vidjeli, a koji baca ne baš lijepo svjetlo na grad ide i na dušu onih koji su taj otpad ostavili na mjestu na kojemu više nije bilo mjesta za isto. Svi imamo džepove, torbe i torbice…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.