Od lipnja niže cijene električne energije za šibenske obrtnike

Obrtnici Šibensko-kninske županije od 1. lipnja imaju mogućnost plaćati niže cijene električne energije. Dogovoreno je to sporazumom koji je predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Joso Smolić potpisao s direktoricom HEP Opskrbe mr. sc. Tinom Jakaša.

U sklopu projekta Zajednička nabava HOK – ZNA realizirani su pojedinačni sporazumi između HEP Opskrbe  i područnih obrtničkih komora u okviru kojih će obrtnicima biti osigurana niža cijena električne energije na području cijele Hrvatske. Kroz projekt HOK – ZNA omogućuje se članstvu Hrvatske obrtničke komore kvalitetnije i povoljnije poslovanje te se osigurava poticajno poduzetničko okruženje.

Photo - potpisivanje sporazuma

Prema izračunu HEP Opskrbe, na primjeru jednog tipičnog obrtnika, s godišnjom potrošnjom 6.000 kWh, moguće je uštedjeti od 520 do 1.800 kuna, ovisno o trenutnom opskrbljivaču, odnosno je li obrtnik korisnik zajamčene usluge  ili je odabrao opskrbljivača.

Koliko će obrtnik uštedjeti, ovisi o visini i načinu potrošnje, a preciznu uštedu svaki obrtnik može saznati pozivom na besplatni telefon HEP Opskrbe  0800 5255.

Potrebna dokumentacija su: Zahtjev za sklapanje ugovora sa HEP Opskrbom i Potvrda o podmirenom komorskom doprinosu koju svaki obrtnik može dobiti u svom matičnom udruženju ili u područnoj obrtničkoj komori.

Potpisani Ugovor o opskrbi krajnjeg kupca  s HEP Opskrbom potrebno je dostaviti do dvadesetprvog tekućeg mjeseca, da bi bio u primjeni s prvim danom sljedećeg mjeseca, a najkasnije do 21. kolovoza 2016. godine.

Ako obrtnik već ima potpisan Ugovor s HEP Opskrbom, potrebno je se prijaviti kako je ovdje opisano i bit će dostavljen novi Ugovor s novim, povoljnijim uvjetima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.