OD SUTRA JE I SLUŽBENO: Na otvaranje studentske menze dolazi i ministar Mornar

Studentski restoran na Baldekinu, studentima već dobro poznati „Skvuš“, u utorak 09. lipnja će biti i službeno otvoren. Iako restoran radi već preko mjesec dana, na Veleučilištu u Šibeniku su odlučili iskoristiti posjet ministra Vedrana Mornara kako bi i službeno obilježili ovaj posebno sretan događaj za šibenske studente. Izgradnja i opremanje restorana su trajali 9 mjeseci, a gradnju su zajednički financirali Veleučilište u Šibeniku i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

studentska-menza-4-300x225

„Prve reakcije studenata su sjajne! Od modernog i prozračnog ambijenta do kvalitete hrane, svi su oduševljeni onim što restoran nudi“, rekla nam je dekanica Anita Grubišić, koja je pokrenula projekt izgradnje restorana i nadzirala svaki detalj u njegovoj provedbi. „Zahvaljujući izvrsnoj ponudi, studenti obožavaju restoran pa je tako i broj prodanih obroka nadmašio naša očekivanja, zahvaljujući čemu smo morali zaposliti dodatne kuhare i pomoćne radnike kako bi održali korak s potražnjom.“.

Restoran ima kapacitet od 80 mjesta, a u njemu se mogu hraniti samo studenti preko studentskih iskaznica, popularnih iksica. Očekuje će da će ovaj restoran zbog svoje izvrsne lokacije na najbolji mogući način riješiti problem studentske prehrane u Šibeniku, koji je mučio studente Šibeniku proteklih desetak godina.

Na svečanosti otvaranja, koja počinje u 16 sati, će osim ministra biti prisutni i predstavnici lokalne i područne samouprave, te nekoliko državnih dužnosnika. Samo taj dan, Studentski centar Šibenik će studentima uz svako kupljeno glavno jelo pokloniti sok.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.