OD UTORKA: Zabranjeno parkiranje u Ulici Ante Šupuka zbog radova na Trgu Dražena Petrovića

-Molimo građane da ne parkiraju  svoja vozila u Ul. Ante Šupuka jer od sutra,  16. lipnja  u 8:00h, počinju građevinski radovi na uređenu Trga Dražena Petrovića. Ukoliko neko vozilo, suprotno ovom naputku, zapriječi prolaz mehanizaciji bit će uklonjeno vozilom pauka o trošku vlasnika – poručuju iz gradske uprave.

Naime, ove obavijesti postavilo je Komunalno redarstvo na vozila, školske ulaze, ulaze u okolne zgrade u krugu Trga Dražena Petrovića.

trg_drazena_petrovica

Sutra, naime, počinju tzv. pripremni radovi na gradilištu (postavljanje ograde, oznaka gradilišta, dovoz mehanizacije).

O PROJEKTU:

Ugovorena cijena radova iznosi 2.383.695,50 kn + pdv, sveukupno 2.979.619,38 kn, a izvođač se ugovorom obvezao radove izvršiti u roku od 90 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. Od radova na terenu bit će izvedeni zemljani, betonski, izolaterski, zidarski radovi, te radovi na instalacijama, kao i hortikulturni radovi.

Prema idejnom rješenju tvrtke Verus projekti d.o.o. trg će biti podijeljen u tri uzdužna dijela s markiranim pravcima kretanja kako bi se dobile jasnije granice i povećala funkcionalnost prostora. Prvi se dio nalazi na najfrekventnijem sjevernom dijelu i kao ‘najkraći put’ predstavlja komunikaciju. Drugi, središnji i najveći dio može služiti za razne aktivnosti i igru, a u zimskim mjesecima moći će se prenamijeniti u klizalište. Na ovom, središnjem dijelu, bit će formiran i meandar, koji uz estetsku ima i obrazovnu svrhu. S obzirom na blizinu obrazovnih ustanova i manjak prostora,ovaj javni prostor može se promatrati i kao ‘školsko dvorište’. Treći, južni dio koji je zgradama zaštićen od insolacije idealan je za odmor i hladovinu u ljetnim mjesecima.

trg drazena petrovica1

 

Na parter trga ubačeni su šibenski i košarkaški elementi zbog kojih će ovaj trg s ponosom moći nositi ime Dražena Petrovića, a kojih do sada nije bilo. Neki od ključnih elemenata trga su klupe u stilizaciji elemenata sa šibenske kape i velika interaktivna košarkaška lopta u podlozi koja će služiti za dječju igru.

Zelene površine će se urediti u ‘plivajućoj’ izvedbi kako ponovo ne bi došlo do oštećenja hidroizolacije. ‘Točka na i’ će biti izloženi primjerak Draženovih tenisica izlivenih u bronci. Naravno, pazit će se na sve elemente pristupačnosti slabovidnim osobama te osobama sa smanjenom pokretljivošću.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.