Odabran izvođač radova na Rezalištu, pogledajte kako će izgledati nova plaža Brodarica

Na javni natječaj za uređenje gradske plaže na Brodarici pristiglo je pet ponuda raspona cijena od 10.988.602,34 kune do 12.458.449,49 kuna. Sve pristigle ponude su izanalizirane i provjerena je popratna dokumentacija. Valjanih ponuda je tri, a najnižu ponudu koja zadovoljava sve kriterije natječaja je dostavila firma Inovator d.o.o. iz Šibenika. Nakon natječaja nije pristigla niti jedna žalba te će gradonačelnik Željko Burić, dr. s predstavnicima firme Inovator d.o.o. u završnom koraku postupka javne nabave sklopiti ugovor.

brodarica plaza

‘U proračunu Grada Šibenika za 2016. godinu smo za ovu namjenu osigurali šest i po milijuna kuna, a ostatak planiramo za sljedeću godinu.  Sukladno našoj, sada već dobroj, praksi od Ministarstva turizma smo dobili bespovratnih milijun kuna. Gradska plaža na Brodarici nam je krucijalni infrastrukturni projekt kojim, nakon uspješnog završetka plaže Banj, nastavljamo uređenje gradskih kupališta. A ne treba zaboraviti ni kako je to bio dio našeg predizbornog programa. Kao što možete vidjeti, mi naše programe i obećanja ispunjavamo.’, kazao je zamjenik šibenskog gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

brodarica plaza2

Planirani zahvat uređenja gradske plaže Brodarica, poznatije kao Rezalište, sastoji se od uređenja 500 metara obalnog područja. Ukupno područje plaže funkcionalno je podijeljeno na tri osnovna dijela: prostor kupališta, parkiralište, te koridor između njih u koji su smješteni prateći sadržaji. Parkiralište ima oko 200 parkirnih mjesta za automobile od kojih je dio namijenjen vozilima osoba s invaliditetom, a predviđeno je i 39 parkirnih mjesta za motocikle.

Plaža je tematski podijeljena na više dijelova. Istočni dio plaže, kao najmirniji, namijenjen je obiteljima s djecom. U središnjem dijelu, najatraktivnijem za djecu mlađe dobi, dijelom i zbog konfiguracije obale i morskog dna, pod velikom nadstrešnicom uređeno je dječje igralište. Zapadni dio kupališta završava rtom na kojoj su smješteni sadržaji namijenjeni mladima i onima željnim rekreacije i adrenalinske zabave (jet-ski, kayak i sl.). Kupalište je opremljeno rampom za ulazak u more osoba sa invaliditetom, te prostorom sa prilagođenim sunčalištima za te osobe. Na kupalištu će se postaviti četiri grupe tuševa i prostora za presvlačenje. Planirana je i postava promatračnice za spasilačku službu. U koridor između parkinga i kupališta smještena je šetnica uz koju su projektirani prateći sadržaji, te urbana oprema (klupe i sl).

Na istočnoj strani plaže planirana je zgrada polivalentne turističko-ugostiteljske namjene u koju će se smjestiti sve što je kupačima potrebno. Tu će se moći iznajmiti ležaljke, kupiti razni plažni rekviziti (maske, peraje, ručnici i sl), u trafici kupiti novine, razglednice, u trgovini slastice, te u cafe baru, ili na štekatu popiti piće.

Uz centralni dio plaže smještena je zgrada sa sadržajem sanitarnog čvora, tuševima i svlačionicama projektiranim primjereno i osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti. Njena centralna lokacija omogućiti će svim korisnicima efikasno korištenje, a posebno osobama slabije pokretljivosti, koje se mogu istuširati i presvući u adekvatnom prostoru.

brodarica plaza3

Prema zapadnom dijelu plaže, prije punte, uz parkiralište, smješteni su sportski sadržaji: košarkaško i odbojkaško igralište, te sportsko vježbalište sa spravama za vježbanje. Između vježbališta i sportskih terena smještena su dva tuša i prostor za presvlačenje. U tom djelu kupališta, koji sportskim sadržajima potencira nešto dinamičniji pristup kupanju,  postaviti će se fiksni i plutajući mulići. Na samoj punti, orijentirana na zapad, prema Solarisu, planirano je uređenje atraktivnih, terasastih sunčališta.

Predviđeni rok izvođenja radova, koji će početi po završetku ovogodišnje turističke/kupališne sezone, je šest mjeseci.

‘Paralelno s početkom radova na gradskoj plaži na Brodarici, provest ćemo savjetovanje sa zainteresiranom javnosti oko idejnog rješenja projekta uređenja gradskog kupališta na Jadriji, točnije dijela oko i ispred kultnih kabina’, za kraj nam je najavio zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.