Odabran službeni suvenir 10. Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku

Na pozivni natječaj za odabir službenog suvenira 10. Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku pristiglo je 6 radova lokalnih proizvođača suvenira.  Povjerenstvo za organizaciju ovogodišnjeg Sajma najvišim ocjenama ocijenilo je malenu šibensku kapu iz kućne radinosti Dubravke Đurđević. Ovaj službeni suvenir jubilarnog Sajma u potpunosti je izrađen ručno, od stopostotnog pamučnog konca.

Turistička zajednica grada Šibenika otkupit će seriju od 60 suvenira koji će biti podijeljeni sudionicima Sajma.

‘Ovogodišnji sajam je jubilarni i namjera nam je uručiti gostima simboličan poklon kao uspomenu na sudjelovanje. Bilo je teško napraviti odabir među suvenirima koji su vrlo interesantni i jedinstveni, ali mala šibenska kapa je ostvarila najveći broj bodova i povjerenstvo se složilo da postane suvenir Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku.’, rekao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

sajam11_

10. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku održat će se od 5. do 7. rujna 2014., a svojim će programom i ove godine ponuditi jedinstveni prikaz života, rada i gastronomskih postignuća kao i  svu raskoš kulturno-povijesne baštine Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.