Odluka o stečaju TLM-a tek 15. prosinca!

Iako se očekivalo kako će ovog tjedna sutkinja Ardena Bajlo donijeti odluku o stečaju TLM Aluminiuma, odnosno Tvornice valjanih proizvoda, sve je ipak prebačeno za 15. prosinac, doznajemo od Zdravka Burazera predsjednika Hrvatskog sindikata metalaca.

-Sutkinja je sazvala ročište za 15. prosinac kada će se utvrditi postoje li uvjeti za proglašenje stečaja. Ovo je zapravo nastavak neučinkovitosti hrvatske administracije jer je naš stav od početka da TLM zbog svoje specifičnosti i broja ljudi koji je tamo zaposlen treba dobiti prioritet – navodi Burazer. Sindikalist se nada kako će se 15. prosinaca utvrditi stečajni upravitelj kako se ne bi gubilo vrijeme u pronalasku strateškog partnera za TVP.

Ipak, Burazer ističe kako im donekle odgovara što će se stečaj proglasiti u prosincu budući da će radnicima Valjaonice biti isplaćena minimalna plaća za 10. mjesec koju su jučer prijavili Agenciji za zaštitu radničkih potraživanja.

Minimalna plaća u Hrvatskoj iznosi nešto više od tri tisuće kuna što znači da će radnici TVP-a s tim iznosom morati preživjeti blagdane, a još su nezavidnoj situaciji radnici Tvornice prešanih proizvoda koji nikakva primanja nisu dobili već sedam mjeseci!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.