Odmetnuti Tomislav Čolak ponovno se pridružio HSP-u i postao šef šibensko-kninskog ogranka

U Zagrebu je jučer održan Sabor HSP-a na kojem je za predsjednika stranke ponovno izabran Danijel Srb. U predsjedništvo HSP-a, između ostalih, izabran je Tomislav Čolak, koji je prije nekoliko tjedana izabran i za šefa šibensko-kninskih ‘pravaša’. Na sjednici Sabora HSP-a gostovao je i Ivica Ledenko ispred Nezavisne liste ‘Loza’, ujedno i bivši HSP-ovac. Ledenko je, podsjetimo, stranku napustio uoči parlamentarnih izbora 2011. godine, zajedno s Tomislavom Čolakom, zbog, kako su tada govorili, ‘nedemokratskih procesa koji se u stranci odvijaju pod vodstvom Danijela Srba’.

loza ledenko i radic lakos

Dok je Ledenko ostao ‘vjeran’ Lozi, Čolak se, kako nam je sam kazao, prije nekoliko mjeseci opet pridružio pravašima. Zanimalo nas je zbog čega je promijenio mišljenje i kako to da ponovo surađuje s Danijelom Srbom.

danijel srb

-Znate kako se kaže nikad ne reci nikad. Politika je pragmatika, uspjeli smo prevladati sve nesuglasice i složili se da možemo demokratizirati i transparentno voditi HSP. Svi smo pametniji nakon nesuglasica koje su se dogodile te smo shvatili da je stranka, koja je stara više od 150 godina, iznad svega toga – poručuje danas Čolak.

Novi stari predsjednik HSP-a pozvao je jučer sve ‘istinske pravaše da se vrate u Dom svih pravaša – Hrvatsku stranku prava’.

-Pravaštvo ste mogli i htjeli razbijati, ali je dosta! Od ovog trenutka HSP kreće u kampanju za lokalne izbore – najavio je Srb.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.