Održan prvi sastanak Partnerskog vijeća Šibensko-kninske županije

Danas je u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku održan prvi sastanak Partnerskog vijeća Šibensko-kninske županije.

Partnersko vijeće je sastavljeno od predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora, te broji 49 članova. Predsjednik Partnerskog vijeća, župan Goran Pauk je na samom početku sjednice izvijestio nazočne članove da će vijeće imati savjetodavnu ulogu u izradi i provedbi Županijske razvojne strategije kao planskog dokumenta politike regionalnog razvoja kojima se određuju strateški ciljevi i prioriteti održivog društveno-gospodarskog razvoja Šibensko-kninske županije za novo programsko razdoblje do 2020. godine.

zupanija2

Na prvom sastanku konstituirano je Partnersko vijeće, te je usvojen Pravilnik o radu Partnerskog vijeća. Također, imenovano je 7 stručnih radnih grupa za izradu Županijske razvojne strategije, te njihovi koordinatori i članovi.

zupanija3

Ravnatelj Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, Drago Matić naveo je da se radne grupe po potrebi mogu i nadopunjavati, te izvijestio da Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije još nije donijelo Pravilnik o obveznom sadržaju i metodologiji izrade Županijske razvojne strategije. Napomenuo je i da je Razvojna agencija Šibensko-kninske županije koordinator i tehnička pomoć za izradu Županijske razvojne strategije, dok je Ekonomski fakultet u Splitu zadužen za ex-ante evaluaciju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.