Održana sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta

Danas se u Uredu gradonačelnika sastao Odbor za prevenciju kriminaliteta te su odrađene točke dnevnog reda vezane uz stanje sigurnosti i provedbu akcije Mir i dobro, kojom se tradicionalno u blagdanskom razdoblju pojačavaju mjere sigurnosti.

Načelnik PU Šibensko- kninske, Ivica Kostanić, godinu na izmaku ocijenio je mirnom i sigurnom uz, na žalost, još uvijek velik broj smrtno stradalih osoba na cestama. Kao glavni razlozi prometnih nesreća, unatoč upozorenjima i brojnim kampanjama, navode se alkohol i brzina, odnosno neodgovornost pojedinaca za vlastiti i za tuđi život.

2

– U predblagdanskom razdoblju tradicionalno provodimo akciju Mir i dobro te će se maksimalno pojačati policijske patrole, osobito na mjestima gdje se najavljuju okupljanja i gdje je veća mogućnost uporabe pirotehničkih sredstava -rekao je Kostanić, dodajući da su u prošloj godini zabilježena tri slučaja ozljeda djece zbog nestručnog rukovanja pirotehnikom.

– Zaštićeni smo i u kontekstu povećanih globalnih prijetnji terorističkim aktivnostima, djelujemo preventivno i do sada nije bilo nikakvih slučajeva koji bi ugrozili sigurnost naše zemlje – dodao je Kostanić.

– Sa zadovoljstvom mogu treći da je Šibenik miran grad te pohvaliti suradnju lokalne samouprave i policije kad se ukažu situacije i potrebe za dodatnim djelovanjem. Izgredi pojedinaca koji u kontinuitetu devastiraju određene gradske lokacije ne ugrožavaju cjelokupnu sliku našeg urednog grada, a vjerujem i da ćemo takvim postupanjima stati u kraj ugrađivanjem video nadzora – rekao je predsjednik Odbora,   gradonačelnik Željko Burić.

1

Na današnjoj 5. sjednici Odbora za prevenciju kriminaliteta razgovaralo se i o sigurnosti djece u prometu, osobito u blizini osnovnih škola gdje su nužne pojačane mjere opreza i usporivači prometa te dodatna osvjetljenja lokacija na kojima se kreću djeca.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.