OGORČENI HNS-ovci: Naše općine praktički se ne prijavljuju na projekte!

Šibeniku je nedavno dodijeljeno nepovratnih 110 tisuća kuna za izgradnju biciklističke staze na potezu od Lozovca do Gornjih Krnića, o čemu više možete pročitati ovdje.

Lokalni HNS- ovci nezadovoljni malobrojnim projektima koji se prijavljuju na natječaje reagirali su priopćenjem:

Grad Šibenik se s pravom pohvalio kako je dobio 110 tisuća kuna za realizaciju biciklističke staze Lozovac-Gradina-Konjevrate-Gornji Krnići na natječaju Hrvatske turističke zajednice za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima. Na poziv su se mogle javiti sve jedinice lokalne samouprave Šibenske kninske županije koje imaju naselja na svojem području bez izlaza na more, znači gotovo svi gradovi i općine Šibensko-kninske županije.

Od 39 dodijeljenih potpora HTZ-a na cijelom području Republike Hrvatske samo je jedna s područja naše Županije. Ne znamo je li gore što se nisu kandidirali, ili ako su se kandidirali za potpore, da nisu prošli, u što sumnjamo pozivajući povijest ne kandidiranja naših gradova i općina i nesposobnost odgovornih osoba u gradovima i općinama naše Županije.

Postavlja se pitanje kad se priča o održivosti i potrebitosti gradova i općina kako se nalaze opravdanja, pa i plaćaju Jumbo plakati, a kad se trebaju uzeti bespovratna sredstva onda šutnja.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.