OKRUGLI STOL: Doznajte sve o udomljavanju djeteta u utorak u Gradskoj knjižnici

‘Program podrške razvoja udomiteljstva za djecu’ naziv je okruglog stola koji će se u organizaciji Centra za socijalnu skrb Šibenik i Centra za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje – Sirius održati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, u utorak, 21. listopada u 12,30 sati.

Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici lokalnih dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, domova zdravlja, Crvenog križa, Zavoda za javno zdravstvo, županijskih ureda za socijalnu skrb, centara za socijalnu skrb, udruga građana, vjerskih zajednica te zavoda za zapošljavanje.

– Cilj je okruglog stola upoznati sudionike s problemom djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, ali istodobno i uspostava kontakta i razvoj partnerstva relevantnih ustanova i organizacija u promoviranju važnosti udomiteljstva za djecu – kažu u šibenskom Centru za socijalnu skrb, koji uz Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje ‘Sirius’ provodi Program podrške razvoja udomiteljstva za djecu. Program financira Ministarstvo socijalne politike i mladih

Provedba programa ove godine obuhvaća županije Sisačko-moslavačku, Požeško-slavonsku i Šibensko-kninsku. U tim županijama organizirat će se okrugli stolovi, tribine te dani otvorenih vrata lokalnih centara za socijalnu skrb. Za vrijeme provedbe programa sustavno će se informirati javnost o važnosti udomiteljstva i problemima djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Centri za socijalnu skrb s područja županija u kojima se provodi program organizirat će i Dane otvorenih vrata tijekom kojih će se svi zainteresirani potencijalni udomitelji moći informirati o svim koracima koji prethode udomljenju. Centri za socijalnu skrb prva su institucija u kojoj formalno započinje proces stjecanja udomiteljskog statusa.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.